Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal

zaal-50FC Gelre pakt in de laatste seconde vierde plek vrouweneredivisie.

In Alkmaar was het verrassend dat FC Gelre nog drie punten wist te pakken. De thuisploeg pakte een 2-0 voorsprong door doelpunten van Marit Kunst, en Myra Wijngaarden.

Het was Iris Thus (FC Gelre)  die voor rust nog 2-1 maakte. Joelle Groot scoorde 3-1 en de overwinning is dichterbij. Feller spel van de Gelderse vrouwen leidt tot 3-2 door Marley Renner.

Coach Johannis (FC Gelre)  nam 3 minuten voor tijd een time out. Een minuut voor tijd wordt het 3-3.  Het lijkt onmogelijk maar in de laatste minuut scoort Iris Thus (Gelre) de winnende.

In Groningen voetbalde drs. Vijfje er lekker op los tegen een futloos Hovocubo. De thuisploeg, luid toegezongen vanaf de tribune, neemt  voor de wissel een 4 – 0 voorsprong door Jose de Jonge, Tjitske Anouk Sikma, Annebel ter Broeke (2).  Nadat  de thuisploeg 5 – 0 scoort, kan de Hoornse formatie  eindelijk scoren door Nina van der Mast. De bezoekers proberen met een meespelende keeper de aansluiting te vinden. Hier maakt Drs. Vijfje gebruik van  door Arte Brueren en Jose de Jonge van en wint met 7 – 1.

De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau pakken vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning op Pro Futsal Club uit Apeldoorn. Na drie minuten  scoorde Stefanie Gorter voor de thuisploeg  Vlak daarna zetten Simone Pelgrim en Margriet Roos  PFC op voorsprong. Het is na de wissel dat  Danique Nagel (Reiger Boys) vanaf rechts de gelijkmaker maakt. De formatie van Wouter Moraal voelt dat er meer in zit. Het is de talentvolle Anika Schulte die winnende treffer scoort.

De vrouwen van Avanti/Keuning Advocaten kregen bezoek van Zuidoost United. De thuisploeg werkt hard voor de punten. Voor de wissel is het door goede weerstand van de thuisploeg slechts  0 – 1 voor de Amsterdammers. Na de rust wordt  het verschil duidelijker. De groen-roden lopen  uit naar 5 -1. Het doelpunt van de Friese vrouwen wordt gemaakt door Femke Reitsma.

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *