WSC Waalwijk Weekend Special

15220054_1837206696558718_4654972714257095283_nWSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een bijna volledig programma.

LRC MO13-1 – WSC MO13-1 4-1 (3-0)

Afgelopen zaterdag stond er voor de meiden van de MO13-1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Het ging om de tweede plek in de stand tegen een geheel onbekende tegenstander LRC. Aan de uitslagen was al op voorhand duidelijk dat LRC kon besc hikken over een sterke voorhoede.

Om 10.15 klonk het fluitsignaal voor de aftrap. Binnen 1 minuut wist LRC al te scoren. Hoewel de meiden nog zo gewaarschuwd waren om kort op de spitsen te zitten, ging het direct al fout en zo keek WSC al snel tegen een achterstand aan. Enkele minuten later kregen we onterecht een vrije trap tegen en deze werd er ingeschoten; 2-0 achter.

De meiden van WSC bleven vechten voor elke bal en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Helaas leidde dit niet tot een tegengoal maar aan de andere kant werd wel nog gescoord. De ruststand was 3-0. Na wat ranja te hebben gedronken en de meiden weer op scherp te hebben gezet ging WSC vol goede moed de tweede helft in.

WSC ging steeds beter voetballen en er kwamen kleine kansjes. Fleur Maarschalkerweerd benutte een kans; 3-1 en de meiden kregen weer hoop op een goed resultaat. De aanvallen van de tegenstander werden goed weggewerkt door onze verdediging. De meest gevaarlijke spits werd netjes klem gezet door Demi Knippels. Uit een aanval van hun kreeg WSC een penalty tegen en daar was de 4-1. Onze meiden en ouders stonden vol onbegrip van de af en toe vreemde beslissingen van de scheids. Net nu we weer lekker stonden te voetballen. 4-1 was ook de einduitslag. Volgende week thuis kans op revanche.

SC ’t Zand MO13-1 – WSC MO13-2 5-1 (2-1)

Rommelig, dat is zo ongeveer de samenvatting. WSC komt niet goed in het spel zoals we het gewend zijn. Al snel weet SC ’t Zand te scoren. Met 1-0 achter weet Maegan zich een weg te banen door de verdediging heen en scoort dan ook vlot: 1-1. Telkens op het middenveld raken de meiden de bal kwijt. Het duurt dan ook niet lang voordat SC ’t Zand weer weet te scoren: 2-1. De eerste helft weten de meiden deze stand vast te houden. Er zijn wel een aantal leuke acties in de spits. Als WSC het spel zou laten zien dat we gewend zijn dan is dit een gelijkwaardige tegenstander. Een flink deel van de wedstrijd speelt zich echter af voor het doel van WSC.

De ruststand is 2-1. We hopen dat WSC na de rust weer zelf de leiding gaat nemen in het spel, maar dat lukt niet. Ze blijven wel voetballen, maar we zien echt niet het spel en de passie die we gewend zijn. Het blijft rommelig, het lijkt wel een ander team. Amber blijft wel consequent erg goed verdedigen. Na de rust staat ze met Sylvana naast haar achterin en deze twee samen zijn een mooie combinatie. Toch wordt het lastig om de stand vast te houden. Er wordt veel uit het doel gehouden maar uiteindelijk weet de tegenstander toch nog een paar keer te scoren. Ook voorin weten de meiden toch ook weer een paar keer dichtbij het doel van de tegenstander te komen, maar helaas volgt hieruit geen doelpunt meer. 5-1 staat het bij einde wedstrijd. Speciale dank voor de vlagger van deze week. Yassir Boubkar reist vandaag met ons mee om speciaal voor onze meiden de wedstrijd te vlaggen.

WSC MO11-1 – OJC Rosmalen MO11-1 5-0 (2-0)

De competitie gaat gepaard met enkele ups en downs, maar de laatste weken hebben de meiden van WSC MO11-1 de wind in de zeilen. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot en we zien onze meiden met de week beter worden. Zo werden in de afgelopen 2 weken achtereen volgend Wilhelmina (5-2), DSC (0-10) en het UVVA (0-2 in 1 helft) aan de zegekar gebonden. Nu stond er wederom een lastige tegenstander op het programma. OJC Rosmalen had onze meiden in de eerste wedstrijd van het seizoen op 2-2 weten te houden. Vandaag kregen onze meiden de kans om dit punt verlies te herstellen door drie punten in Waalwijk te houden. WSC begon goed. Zoals gewoonlijk hebben we meer balbezit dan de tegenstander. Maar tegenwoordig creëren we ook veel kansen en geven we bijna niets weg.

De eerste helft is duidelijk voor WSC, maar helaas zijn we op het gladde veld niet altijd de baas over de bal. Hierdoor gaan veel kansen aan ons voorbij. Toch komt WSC knap op voorsprong. Uit een corner weten we direct te scoren. De keeper verwachtte geen inswinger en de 1-0 was een feit. OJC bleef zich prima verweren en kwam enkele malen dicht in de buurt van onze keepster. WSC moest in de eerste 10 minuten enkele corners toestaan, maar trok daarna het spelbeeld volledig naar zich toe. Niet veel later was het weer raak. En korte combinatie op de achterlijn gaf onze spits de ruimte en met een hard en hoog schot was de keepster van OJC kansloos. 2-0 WSC kreeg nog een vijftal kansen om te scoren maar een grotere voorsprong bleef uit. Met deze 2-0 voorsprong zochten de meiden de warmte van de kleedkamer op. De leiding gaf de meiden nog wat tips mee en hiermee moesten ze de drie punten veiligstellen. Maar OJC kwam beter uit de startblokken. Hun grote spits maakte het onze verdedigers moeilijk met haar snelle rushes, maar iedere keer stond onze verdediging en onze keeper goed opgesteld om het grootste gevaar tegen te houden.

WSC groeide in de tweede helft en trok het initiatief weer naar zich toe. De kansen kwamen weer en al snel resulteerde dit in een 3-0 voorsprong. Onze verdediging kwam niet meer onder druk te staan. Onze meiden haalden iedere keer de angel uit de aanvallen van OJC en schakelden meteen om. Hiermee creëerden ze nog veel kansen. Alleen was het samenspel voor het doel niet goed en zo lieten ze veel mogelijkheden onbenut. Dat we nog twee keer mochten juichen voor de 4-0 en 5-0 was te danken aan het goede voetbal. OJC raakte nog 1 keer de paal en mocht geen eretreffer aantekenen.

NEO MO11-1 – WSC MO11-2 2-4 (2-3)

Zaterdag moest de MO11-2 een lastige horde nemen op weg naar een eventueel kampioenschap! Ze mochten op bezoek bij de nummer 3 op de ranglijst, NEO ’25. Een team met een aantal fysiek sterke, grote en oudere meiden. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Met de resultaten uit het verleden hadden we bijna kunnen voorspellen aan welke kant de bal het eerste achter de doellijn zou vallen. In alle wedstrijden waarin wij doelpunten tegen kregen kwam WSC namelijk eerst met één goal achter….zo ook vandaag. Het voordeel is dan weer wel dat deze meiden gewend zijn geraakt aan een achterstand en ze daarvan dus ook niet heel erg meer onder de indruk zijn. Kopjes gaan niet hangen. De drang naar de gelijkmaker is dan juist groot en ze gaan er eigenlijk alleen maar beter van spelen. Deze gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. We zaten weer in de race.

Beide teams bleven aan elkaar gewaagd en dat maakte dit tot een van de spannendste en misschien wel mooiste wedstrijden tot nu toe. Wij scoorden de 1-2, maar NEO had snel een antwoord klaar 2-2. Met de rust in zicht werd over en weer gevochten voor de voorsprong. Gelukkig konden wij deze naar ons toe trekken. 2-3 bij rust. De tweede helft werd nog spannender dan de eerste! Het lukte WSC ondanks wat kansen niet de voorsprong verder uit te breiden. Aan de andere kant lukte het Neo niet om hun kansen te verzilveren en weer op gelijke hoogte te komen met ons. Ook langs de lijn werden supporters zenuwachtig en werd intens meegeleefd met de 14 kanjers in het veld. Regelmatig klonk een collectief oooohhh als een bal net niet tussen de palen belandde. Vijf minuten voor tijd konden we met een goal van wereldklasse de eindstand op 2-4 zetten. Een belangrijke overwinning werd zo uit het vuur gesleept.

RWB JO9-8M – WSC JO9-3M 0-3 (0-0)

In een ijzige kou gingen de meiden van de JO9-3M van start in hun laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. Vooraf ging het om de plaatsen 4,5 en 6 tussen deze twee ploegen en Gloria UC. In de eerste helft was WSC volop te vinden op de helft van RWB, waardoor de verdediging en keeper Lisa Boom het rustig hadden. Na de rust was RWB met drie hoekschoppen even gevaarlijk maar daarna werd WSC duidelijk sterker. Jewel wist de eerste goal te scoren, waarna Milou de tweede treffer kon aantekenen. De meiden laten progressie zien in wat ze op de training leren. Het spel golfde nog een paar keer heen en weer maar WSC wist zichzelf nog een keer te belonen. Jip wist uit de draai de bal in de hoek te deponeren. Een terechte overwinning waarbij de meiden de eerste seizoenshelft met frites en een positief gevoel konden afsluiten.

WSC MO15-1 BVV MO15-1 5-2 (2-0)

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!