Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Aanvoerder Bayern München op shortlist FIFA

foto: FIFA

De FIFA heeft vandaag ook de shortlist bekend gemaakt voor de beste speelster van de wereld. Het zijn de volgende 3 speelsters: Melanie Behringer (Duitsland/FC Bayern München), Carli Lloyd (USA/Houston Dash) en Marta Vieira da Silva (Brazilië/FC Rosengård). Marta is teamgenoot van Lieke Martens en het trio van Bayern (Vivianne Miedema, Stefanie van der Gragt en Jacintha Weimar) geniet elk weekend van aanvoerder Melanie.

De 1e prijs werd in 2001 uitgereikt en ging naar de Noord-Amerikaanse Mia Hamm en de prijs is zelfs een “gevecht” tussen Duitsland, USA en Brazilië. Marta won deze geweldige prijs meer dan 1x: van 2006 tot en met 2010! En de editie van 2015 werd door Carli Lloyd gewonnen, althans ze kreeg de meeste stemmen. En voor Melanie Behringer is dit de 1e keer dat ze is genomineerd.

Overigens werd Marta (BRA) en Prinz (DUI) respectievelijk 4x 2e en 5x 2e! De volgende speelster wonnen de vorige 14 edities:

5x Marta (BRA)
2x Birgit Prinz (DUI)
2x Mia Hamm (USA)
1x Abby Wambach (USA)
1x Homare Sawa (JAP)
1x Nadine Angerer (DUI)
1x Nadine Keßler (DUI)
1x Carli Lloyd (USA)

Het bericht Aanvoerder Bayern München op shortlist FIFA verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *