Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Achilles ’29 wil vanavond thuis publiek vermaken

Achilles’ 29 verwelkomt ADO Den Haag op Sportpark de Heikant. De vrouwen uit Groesbeek hopen het thuispubliek deze week wel te kunnen gaan vermaken, want dat is er dit seizoen nog niet echt van gekomen. Alleen thuis tegen PEC Zwolle werd het duel in winst omgezet.

De groengelen hebben de laatste tijd echter moeite met het verzamelen van punten op vreemde bodem. Na drie uitduels zonder overwinning hoopt de formatie van Arend Regeer er daarom dit keer wel in te slagen om de drie punten mee naar huis te nemen. In Den Haag werd er eerder dit seizoen wel met 4-1 gewonnen.

Achilles ’29 wist 1 van de 5 thuiswedstrijden om te zetten naar een winst (PEC Zwolle). Ze laten het vaak liggen in de eindfase, 76-90, want hier wisten de tegenpartijen al 6 keer tot scoren te komen. ADO Den Haag speelde 1 keer gelijk, verloor 2 en wist ook 2 keer een uitwedstrijd om te zetten naar een winst maar dat was op 23 september 2016. In uitwedstrijden scoort ADO vooral in de fase 61-75. De topscorer van de thuisploeg is Bonita Theunissen (3) en kort daarop zit international en aanvoerder Kika van Es (2). En voor ADO is het vooral eindstation Pia Rijsdijk (4) en kort daarachter met ieder 3 doelpunten Sharona Tieleman & Victoria Pelova. Manon Bosch hield als enige van de twee keepsters (Renate Verhoeven) van Achilles ’29 de nul, dat was tegen PEC Zwolle.
Maar dat kwam vooral omdat ze alleen de 2e helft keepte. En ADO keepster Jennifer Vreugdenhil wist ook pas 1x keer haar doel schoon te houden, toevallig ook tegen PEC Zwolle.

Het bericht Achilles ’29 wil vanavond thuis publiek vermaken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *