Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Heerenveen wil weer stunten tegen Ajax

Ajax zal zich gaan moeten opmaken voor een koude voetbalavond in Friesland, daar kan de temperatuur namelijk gemakkelijk onder het vriespunt dalen. Ondanks het feit dat SC Heerenveen nog nooit van Ajax heeft gewonnen, hopen ze met passie en strijd alsnog een mooi resultaat te behalen. De huidige nummer zes van de competitie staat namelijk maar twee punten achter op de nummer vier PSV.

Heerenveen wist nog niet te scoren in de fase 0-15 maar scoort haar meeste doelpunten voor rust (31-45). Ajax kan als bezoekers na rust (46-60) toeslaan, dan krijgt Heerenveen de meeste doelpunten tegen (3). Heerenveen wist 3 van haar 6 thuiswedstrijden om te zetten in winst, 1 gelijkspel en 1 verlies (FC Twente).
Ajax uit leverde 3 winstpartijen en 1 gelijkspel op van de 4 uitwedstrijden. En ze scoorde als uitspelend team in elke fase van de wedstrijd maar zijn vooral scherp in het 1e half uur. De topscorers van het thuisteam zijn Jassina Blom en Simone Kets, ieder 4 keer. En bij Ajax is dat natuurlijk Marjolein van den Bighelaar (8) en Desiree van Lunteren (4). Heerenveen wist twee keer thuis de nul te houden, hiervoor waren twee keepsters nodig (Devi Venema & Roxanne Barker). En Ajax keepster Elixabete Sarasola hield ook twee keer uit de nul. Heerenveen scoort in thuiswedstrijden weinig gele kaarten, welgeteld 1. En Ajax scoort op dat gebied ook beter, 5 stuks.

Het bericht Heerenveen wil weer stunten tegen Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *