Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wie neemt het brons mee van AWCON2016?


Vanmiddag staat de 3e en 4e plaats finale op het programma van de African Women Cup of Nations (AWCON2016), de welbekende troostfinale. Een duel tussen de gevestigde orde van het Afrikaans continent en de mooie bijnamen zoals “Black Queens” en “Banyana Banyana”.

Het is de 8e ontmoeting voor deze twee landenteams waarbij Ghana 5x de winst pakte en 1x Zuid-Afrika zag winnen. Zuid-Afrika wist het toernooi nog niet op haar naam te schrijven, wel in de laatste 5 edities minimaal de halve finale en 4x het zilver ontvangen. Het gaat vandaag of brons worden of niks maar zo denken ze natuurlijk ook binnen het team van Ghana.

Ghana won al 3x het zilver en wist tussen 2006 en 2012 nooit de groepsfase te overleven terwijl de “Black Queens” de stuwende krachten rond de eeuwisseling waren achter het vrouwenvoetbal op het mooiste continent van de wereld. In ieder geval, het gaat een topwedstrijd worden omdat beide niet met lege handen naar huis willen gaan! Je kan via deze link live de wedstrijd volgen, enjoy!

De finale is tussen gastland Kameroen tegen all-time succes story Nigeria (9x), dat is morgen, dus later meer 🙂

Het bericht Wie neemt het brons mee van AWCON2016? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *