Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vandaag de WK Onder 20 finale in PNG


Met een gemiddelde van 23,6 schoten op doel per team, 3,6 doelpunt per wedstrijd en een gemiddelde speeltijd van bijna 60 minuten blijven er nog twee wedstrijden over op het WK Onder 20 in Papoea Nieuw Guinee. De 3/4 plaats gaat tussen USA vs Japan, de aftrap is om 07.00 uur. En om 10.30 uur is de finale tussen het speelse Noord-Korea en het ijzersterke Frankrijk.

De Noord-Koreanen scoren ook goed in de statistieken. Ze hebben de meeste kansen ontwikkeld (14), 18 doelpunten gemaakt, 18 schoten van ze zijn in de “zestien” geblokt en 34 schoten zijn door een keepster gered. Alleen de topscorer op dit moment is Gabi Nunes (Brazilië) met 5 doelpunten.

De Noord-Koreanen hebben 2 topscorers in hun midden die ieder 4 wisten te maken: Ri Hyang Sim en Kim So Hyang. Voor de Fransen wist Clara Mateo er drie te maken waarbij aanvoerder Delphine Cascarino de “player to watch” is. Mylene Chavas wist de meeste reddingen te maken: 15. Van de 4 “finalisten” wist Noord-Korea de meeste op doel te produceren: 98 waarvan er 53 echt tussen de palen waren.

Duitsland was het meest ongelukkig want die wisten 4 keer de paal en of lat te raken. Er is tot nu toe geen rode kaart gevallen maar de meeste gele kaarten werden uitgedeeld aan Brazilië (8), Noord-Korea (7) en Venezuela (5). De meeste overtredingen tot nu toe zijn gemaakt door de Fransen (77) en de meeste overtredingen tegen werden gemaakt op de Japanners (72). Frankrijk en Japan veroorzaakte ieder 2 penalty’s.

Het bericht Vandaag de WK Onder 20 finale in PNG verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *