Nigeria pakt haar African Womens Cup of Nations


Nigeria heeft haar 10e AWCON voor zo’n 60.000 toeschouwers weten te winnen! In de 1e helft bleef het nog 0-0 maar in de 2e helft zochten beide teams nadrukkelijk de voorsprong. Niet topscorer van Nigeria en het toernooi, Asisat Lamina Oshoala, maar Oparanozie scoorde in de 84e minuut het enige doelpunt. In het publiek zat o.a. ook ex bondscoach van Zuid-Afrika Vera Pauw.

De eindstand van de topscorers is 6 goals Asisat Oshoala (Nigeria), 3 goals Elizabeth Addo (Ghana) en 2 goals Henriette Akaba (Cameroon), Samira Suleman (Ghana), Bassira Toure (Mali) en Ugochi Oparanozie (Nigeria). En 14 speelsters scoorde 1x waaronder Linda Eshun (Ghana) met haar belangrijke enige doelpunt voor de 3/4 plaats tegen Zuid-Afrika. Kameroen pakt dus het zilver, nu al voor de 4e keer en de 2e keer achter elkaar. In 2014 verloor het in de finale ook van Nigeria. En dit toernooi was Nigeria ook oppermachtig 13 doelpunten voor, 1 doelpunt tegen en natuurlijk een topscorer in eigen huis.

Het bericht Nigeria pakt haar African Womens Cup of Nations verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!