Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

buitenboys-jo15-5-btv-o15-elisha-kruizeKoning Winter sloeg dit weekend flink toe met als gevolg dat de wedstrijd van Onder 17 werd afgelast. Gelukkig konden de twee andere talententeams van de Buitenveldert Academie wel in actie komen.

Onder 15 speelde in Almere een goede wedstrijd tegen Buitenboys. Uiteindelijk verloren de meiden nipt, maar een gelijkspel had zeker verdiend geweest. Als de kansen beter waren benut dan had een overwinning er zelfs nog ingezeten. Onder 16 kreeg in Haarlem een vervelende wedstrijd voor zijn kiezen.

De jongens van Koninklijke HFC speelden op het randje en gingen er bij vlagen zelfs overheen. Helaas liet de scheidsrechter dit allemaal toe en greep niet of nauwelijks in. Het uiteindelijke resultaat was dat het team de wedstrijd noodgedwongen met een onvolledig elftal moest beëindigen. Onbegrijpelijk dat een koploper zich zo laat gaan tegen een welwillend meisjesteam. Koninklijk onwaardig!!! Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenboys JO15-5 – Buitenveldert Onder 15 2-1 (1-1)

Net als afgelopen weken speelden de meiden van Onder 15 weer een prima wedstrijd met verzorgd en goed georganiseerd voetbal. De verdediging met buitenboys-jo15-5-btv-o15-felicitaties-na-een-doelpuntMercedes Wiegel, Nikki van Tol, Zoë el Baz en Kira van Kerkwijk stond over de gehele wedstrijd gezien als een huis en keepster Lisanne Leussink moest in de eerste helft maar 1 keer ingrijpen. Eigenlijk domineerde de uitspelende ploeg met Sydney Blom en Elena van de Pol op links- en rechtshalf de wedstrijd volledig.

De enige reden dat de Amsterdammers niet met een dikke overwinning terug naar huis gingen had te maken met de hoeveelheid kansen die niet werden verzilverd. Chimène Nahar, Suus de Bakker, Mila Lagcher, Katharina Collins en Elfi Maass kwamen in kansrijke situaties, maar konden het doel helaas niet vinden. Ook door goed keeperswerk.

De thuisploeg was effectiever, ze scoorden 2 doelpunten uit slechts 3 kansen. De 1-0 viel na 11 minuten uit een uitval opgezet voor de laatste man. Een lange bal naar voren kwam bij de spits die op snelheid gemakkelijk scoorde. Het tweede doelpunt, de 2-1, met nog 5 minuten te spelen was bijna een kopie. Weer was de verdediging van Buitenveldert, nu met Pien Appels in het centrum, niet instaat om een lange bal te onderscheppen waardoor de spits van Buitenboys zijn ploeg naar de overwinning schoot. Tussendoor had Elisha Kruize na een mooie pass van Isabel Carvalho van den Broek nog voor de rust voor de 1-1 gezorgd.

Ondanks de nederlaag was trainer-coach Lieselotte Wels toch tevreden over het spel. “We hadden veel meer verdiend dan dit. Dat is zuur, maar het is leuk om te zien dat we steeds beter gaan spelen. Dit was de laatste wedstrijd van het jaar en we gaan met een goed gevoel de winterstop in”.

Koninklijke HFC JO15-3 – Buitenveldert Onder 16 8-0

Waarom? Terecht of onterecht? Die vragen en nog een heleboel andere bleven nog lang hangen na de wedstrijd van Koninklijke HFC JO15-3 tegen Buitenveldert Onder 16. De meiden verloren de wedstrijd tegen de koploper kansloos met 8-0, maar het was wel een elftal om trots op te zijn. In een onaangenaam duel bleven de meiden sportief, waren ze een echt team en bleven ze gaan voor voetballende oplossingen. Onnodig hard van de kant van HFC was het zondag, op een keihard veld met een scheidsrechter die zijn verantwoordelijkheid niet nam, niet of nauwelijks ingreep en accepteerde dat naast grof en hard spel, er door de jongens van HFC ook voortdurend commentaar op de leiding werd gegeven. Het was een fysiek ongelijke en onnodig harde wedstrijd. Een speelster van Buitenveldert werd met geweld uit de wedstrijd gewerkt, een andere moest naar de kant na een klap in haar gezicht.

koninklijke-hfc-jo15-3-btv-o16

Het gevolg hiervan was dat Buitenveldert de wedstrijd beëindigde met een onvolledig elftal. Grof en hard spel en een vervelende houding, je vraagt je af waarom dat is en waar zoiets begint; opvoeding, training, ambitie, ego, karakter, gebrek aan respect? Of is het jongens-meisjes gedoe? Van de mindere goden hoor je dan: “wat doen meiden in een jongens competitie?” Van de sportieve en goed voetballende teams en bijbehorende ouders hoor je – gelukkig – vaak dat ze verbaasd zijn over het goede combinatievoetbal dat het team o.l.v. de toegewijde trainer-coach Chantal de Ridder op de mat legt.

koninklijke-hfc-jo15-3-btv-o16-susannah-rezk-en-kana-kawaguchi

Opvallend is dat van de acht wedstrijden die de meiden tot nu toe in de competitie hebben gespeeld dit de eerste was waarin er zo grof richting de meiden werd opgetreden. Niet echt Koninklijk dus. Bovenaan staan is één, dat op een sportieve manier voetballend bereiken is iets heel anders. Op basis van deze wedstrijd is een eerste plaats in de competitie voor Koninklijke HFC JO15-3 daarom nauwelijks terecht te noemen.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *