Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De statistieken na Eredivisie speelronde 11

Met haar 3e doelpunt op een kille vrijdagavond pakte Eshly Bakker het 150e doelpunt van dit seizoen. De 70e gele kaart is gevallen op een speelster van Ajax (Davina Philtjens). Het aantal gele kaarten (7) was geen laagterecord, dit noteerde wij in speelronde 3 met maar 4 gele kaarten en het record met de meeste gele kaarten staat op speelronde 10 met 10 kaarten.

De keepsters Renate Verhoeven (Achilles ’29), Roxanne Barker (Heerenveen), Kelly Steen (Telstar) en Jade Adan (FC Twente) kwamen niet in actie. De top 3 heeft haar gemiddelde weer iets omlaag mogen schroeven: 0,4 Elixabete Sarasola (Ajax), 0,7 Devi Venema (Heerenveen) en 1,0 voor Barbara Lorsheyd (FC Twente).

En Vanity Lewerissa (PSV) is echt helemaal terug en is met 9 doelpunten de topscorer. Kort daarachter met 8 doelpunten zit Marjolein van den Bighelaar (Ajax), en 3 speelsters met 6 doelpunten: Katja Snoeijs (Telstar), Ellen Jansen (FC Twente) en Vanessa Susanna (PSV). En daarachter weer 4 speelsters met 5 doelpunten: Desiree van Lunteren (Ajax), Eshly Bakker (FC Twente), Lineth Beerensteyn (FC Twente) en Pia Rijsdijk van ADO Den Haag. De meest scorende middenvelder is Desiree van Lunteren (Ajax), verdedigers zijn dat Kika van Es (Achilles ’29) en Anouk Hoogendijk (Ajax).

Het snelste doelpunt is afgelopen vrijdagavond ook scherp gezet door Priscilla Mesker. De verdediger van ADO Den Haag scoorde al in de 2e minuut en stoot daarmee Kirsten Koopmans (PSV) en Katja Snoeijs (Telstar) van de 1e plaats af. Koopmans en Snoeijs scoorde zelf de snelste in de 3e minuut, respectievelijk tegen PEC Zwolle en Heerenveen. Als we dit verder splitsen dan scoorde Mesker de snelste uit doelpunt en wist Katja Snoeijs de snelste thuis doelpunt te maken in dit seizoen.

All 4 de uitspelende teams wonnen haar wedstrijd waarbij Achilles ’29 en Heerenveen als thuis spelend team niet tot scoren wisten te komen. De uitspelende teams scoorden samen 12 doelpunten, evenveel als in speelronde 5 en het was gelijk de 1e keer dit seizoen dat alle uitspelende teams de wedstrijden wisten te winnen of de 1e keer dat alle thuisspelende teams haar wedstrijden niet wisten te winnen.

Voor de thuisspelende teams blijven de fases 31-45 & 76-90 interessant, in beide kwartieren scoorde met ieder 21x. En voor de uitspelende teams is de fase 76-90 weer boeiend want daarin wist men al 22x keer toe slaan. En de gele kaarten vloeien het beste in de 2e helft (45) met maar 25 in de 1e helft. En het record, eigenlijk de fase 0-15 wist nog niemand een gele kaart te scoren. Het is dus eindelijk gebeurt en de eervolle vermelding is voor Demi ter Maat (Achilles ’29) die thuis tegen ADO Den Haag al in de 4e minuut een gele kaar kreeg.

Het gemiddeld aantal doelpunten is 14 en voor de gele kaarten is dat 6 per ronde. Als we dat verder doorvoeren is 3,5 doelpunt per team en 1,6 per team een gele kaart.

Achilles ’29 heeft al 4 thuis wedstrijden niet gescoord, PEC Zwolle kwamen drie keer niet tot scoren. Verder hebben de 8 Eredivisie teams allemaal minimaal 1 keer uit weten te scoren. Voor ADO Den Haag en Telstar was dat genoeg om de 3 punten mee naar huis te nemen. En van de grote 3 (Ajax, FC Twente en PSV) wist alleen FC Twente 1 wedstrijd niet te scoren, dat was uit tegen Ajax (1-0). Er waren verder 19 wedstrijden waarin het thuisspelend team voor rust nog niet had gescoord. En 6 daarvan beide teams niet tot scoren. Verder zijn er maar 6 wedstrijden die in de bekende “3” zijn geëindigd waarbij 1x een 3-3, 2x een 1-1 en 3x een 2-2 als eindresultaat was.

Ajax heeft nu al 3x de “uit” nul gehouden, PSV en ADO Den Haag staan op een goeie 2e met ieder 2 wedstrijden.

Het bericht De statistieken na Eredivisie speelronde 11 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *