JVOZ knokt zich naar de winst tegen MOC

Vandaag stond de eerste returnwedstrijd van de competitie op het programma, thuis tegen de jongens van MOC’17 O15-2. De eerste competitiewedstrijd was daar flink huisgehouden door de meiden (2-8 overwinning) dus de jongens waren waarschijnlijk gebrand op revanche.

In de eerste helft kwamen ze er echter geheel niet aan te pas: de meiden hadden het heft in handen en dicteerden de wedstrijd. De meiden kregen in de eerste 10 minuten nog kleine kansjes met voornamelijk schoten uit de tweede lijn van Cheng Yan Li en Julia Biesen en een schot van de (helaas even later al snel met een enkelblessure uitvallende, waardoor de “ blessurebank” nu wel aardig vol begint te raken) Manon de Ruijsscher waar de voor zijn doel staande goede keeper van de gasten nog net bij kon. Het net werd echter niet gevonden. Ook niet door Wynonna Lord die, na een panna bij haar tegenstander, ook de keeper op de weg van haar schot vond. En ook Alessia Mieras slaagde er na een goede voorbereidende actie van centrale verdedigster Lieve van Vliet, niet in de keeper te verschalken. Zo ook Angela Versluis die, nadat een keeper een voorzet van Julia van links losliet, de rebound tegen de keeper schoot.

En ook Winnie Li slaagde er vanaf de rand van de 16 even later, na een slimme ingooi van Manon die werd doorgetikt door Alessia, niet in te scoren. Even later kon de keeper een schot van Alessia nog net tot corner verwerken, een corner die niets opleverde. De volgende corner werd wel gevaarlijk maar in voor Manon ingevallen Laura Vierhout trof de lat. Vlak voor rust nog een schot van Julia, maar ook dat werd een prooi voor de keeper. Bent u er nog? na zoveel kansen nog steeds geen goal. Tegenover deze stortvloed stelden de gasten welgeteld 1 kansje: een schot uit de tweede lijn dat meters naast ging, 0-0.

Na rust gingen de meiden, met Chaima Benkaddour ingevallen voor Wynonna, onverdroten verder, maar het was balverlies van MOC op het middenveld in de 46e minuut dat uiteindelijk de eerste treffer opleverde:via Alessia ging de supersnelle Angela er vandoor en schoot beheerst binnen.

Daarna leek het alsof de meiden wat meer achteruit gingen staan en kwam MOC, tot dan toe kansloos lijkend, ineens naar voren. In de 50e minuut leken ze te scoren, maar het doelpunt werd tot grote woede van de gasten en met name de coach, afgekeurd. Halverwege de tweede helft kwam Jasmijn Verschoor Demi Nas vervangen. MOC kwam beter en beter in de wedstrijd (geen causaal verband) en kreeg een kans waarbij keepster Esther van Belzen tot twee keer toe reddend moest optreden. Even later kregen de gasten een vrije trap aan de zijkant van de 16 maar die leverde niets op. 10 minuten voor tijde vergroten de meiden de voorsprong. Het was Alessia die met een schot van ruim 20 meter de verder uitstekende keeper kennelijk zodanig betoverde dat hij de bal de bal door zijn handen en benen liet glippen, 2-0.

Even later had Angela pech dat haar schot uit de draai op de paal belandde. In de laatste 5 minuten werd het toch nog zeer spannend nadat eerst een vrije trap van MOC van zo’n 35 meter op de paal belandde en even later een penalty werd gegevens nadat Esther de bal reglementair leek te onderscheppen. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten, 2-1. Gelukkig voor de meiden kwamen de jongens niet verder (zou ook niet verdiend zijn geweest gelet op de kansenverhouding) en zo haalden de meiden verdiend de 3 punten binnen.

Het bericht JVOZ knokt zich naar de winst tegen MOC verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!