Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

20161205_wscWSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een kleiner programma.

WSC MO13-1 – LRC MO13-1 2-3 (1-0)

WSC speelde vandaag tegen de nummer 2 LRC, waar ze vorige week nog verloren hadden met 1-4. WSC begon deze keer slordig aan de wedstrijd met als direct gevolg de eerste 3 corners voor LRC. Daarna herpakte WSC zich. WSC maakte verschillende mooie acties door goed samenspel. Er werd gevoetbald en WSC ging duidelijk voor een eerste doelpunt. Kyana v Riel schoot halverwege de eerste de 1-0 binnen.

De verdediging deed goed hun werk, de gevaarlijke spits van LRC werd goed klem gezet. WSC gaf weinig kansen weg. Het middenveld en de voorhoede wisten elkaar goed te vinden waaruit verschillende goede kansen voortkwamen. Maar werden helaas niet verzilverd, zo schoot Fleur Maarschalkeweerd na een mooie actie op de lat en kon Lieke van Riel enkele keren net niet afdrukken.

De rust werd bereikt emet een tertechte 1-0 voorsprong. In de tweede helft had LRC een omzetting gedaan waarbij hun belangrijkste speler vanaf het middenveld gevaarlijk werd. Ze brak enkele keren gevaarlijk door en schoot binnen een paar minuten 3 doelpunten binnen. De leidign van WSC moest even bijschakelen want de speelsters hadden er even geen antwoordt op. Na een omzetting stond WSC weer goed en namen ze het spel weer in handen. WSC was de betere ploeg en creerde weer kansen voor het doel van LRC. Lieke van Riel schoot de 2-3 binnen wat tevens de eindstand was. Voor WSC restte de complimenten van de tegenstander maar wel een zuur verlies. Het leverde WSC een mooie derde plek op in de najaarscompetitie van de 1 e klasse.

Hilvaria MO13-1 – WSC MO13-2 7-0 (4-0)

‘Goedemorgen! Wat zijn we blij dat jullie er zijn!’ Met deze woorden word WSC op een mooie voetbalochtend zeer gastvrij ontvangen in Hilvarenbeek. Begrijpelijk, want Hilvaria speelt vandaag een kampioenswedstrijd. Voor ons is het de laatste competitiewedstrijd. Ons team heeft echter vrijdagavond laat nog diverse afmeldingen ontvangen vanwege ziekte en blessures. Uiteindelijk blijven we nog met 9 fitte meiden over, te weinig voor een wedstrijd. Gelukkig kunnen er 4 meiden van de MO11-1 ons helpen. Hilvaria is vanaf de start in kampioenssferen en betreden het veld groots. Kosten noch moeite zijn gespaard, het vuurwerk wordt alvast aangestoken. Helaas pakte dat wat minder uit. Keepster Daisy loopt door de rook en krijgt daardoor last van haar oog. Ze is niet meer in staat om de wedstrijd te keepen.Met 8 meiden van ons team en onze 4 hulpspeelsters vangt uiteindelijk de wedstrijd aan. Ceder pakt haar oude taak direct op en gaat keepen. Gave keepersactie gezien Ceder! Het lukt niet om het doel schoon te houden, Hilvaria is een flinke maat te groot.

De goals die vallen zijn doorgaans ook onhoudbaar. Hilvaria speelt gewoon kampioenswaardig. Maar onze meiden geven het niet cadeau. Er wordt gevochten, gestreden en gewerkt. Met de rust is de stand beperkt tot 4-0. Na de rust gaat WSC weer fit de wedstrijd in. Het verschil is echter deze keer te groot. De eindstand is 7-0. Een hele vooruitgang, de vorige wedstrijd was de uitslag 0-9. WSC kan trots zijn op dit mooie team, want deze meiden hebben ontzettend veel verloren deze competitie maar dat is erg sportief verlopen allemaal. Gewoon blijven voetballen, strijden en als team het verlies goed opnemen. Een leerzame competitie dus. We feliciteren Hilvaria met de overwinning en het kampioenschap.

WSC M011-2 – Rhelico MO11-1 7-0 (3-0)

Waar verschillende teams al begonnen zijn aan de winterstop mag de MO11-2 nog een paar weken doorspelen. WSC ontving de meiden van Rhelico. De flow van de vorige wedstrijd hebben de meiden deze week vast weten te houden. Er valt deze week dan ook weinig kritiek te leveren. Wat was dit een fantastische wedstrijd! Onze meiden trakteerden het publiek op een geweldige pot voetbal. WSC begon vandaag met een kleine wijziging in de basisopstelling. Een van de middenvelders werd getest op haar verdedigende kwaliteiten en vice versa. WSC liet de bal het werk doen, passes kwamen aan en alle aanvallen werden via de flanken opgebouwd. Rhelico kon vandaag niet anders dan met haar hele team verdedigen.

De enige reden waarom er niet meer doelpunten vielen was dan ook omdat het lastig was om een gaatje op doel te vinden tussen 12 verdedigende benen. Met deze 7-0 overwinning breken we door de 100 doelpunten grens heen (101). Een knappe prestatie, maar volgende week gaan we knokken voor waar we het allemaal écht voor doen; het kampioenschap!!! Bij winst mogen we onszelf kronen tot beste team van deze competitie. Kom ons volgende week om 8.30 aanmoedigen en support ons naar het kampioenschap!

HHC’09 MO15-WSC MO15-1 0-8 (0-6)

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *