Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zaalvoetbalsters Totelos schrijven geschiedenis

loting-zaalvoetbal

Hoofdklasser Totelos pakt halve finale plek landelijke beker vrouwen

De vrouwen van ESZSVV Totelos bereikten vrijdag de halve finale van de beker. De Eindhovense ploeg versloeg Mazzel Stars, ook een Hoofdklasser. De studentenploeg wist met 4-1 te winnen  en schrijft geschiedenis als eerste ploeg die niet uit de eredivisie komt in de halve finale.

In Groningen vochten twee ploegen uit de streek, drs Vijfje en KTP Nieuw Roden, tegen elkaar voor een plek in de halve finale.  Laura de Groen (Vijfje) opende de score.

De Drentse vrouwen kwamen snel weer op gelijke hoogte. Vervolgens wist Annebel ten Broeke( Vijfje)  tweemaal te scoren.  De bezoekers kwamen vlak voor de wissel op 3-2.

Na de rust kwam de Drentse ploeg op gelijke hoogte. In de laatste minuten werd het 3-4  en bekert KTP Nieuw Roden door.

Een prachtig affiche was Zuidoost United tegen Drachtster Boys in Amsterdam. De Friese ploeg nam een 0-2 door Bernou Hylkema en Jessie Prijs. De thuisploeg kwam terug door een bliksemsnelle counter van Fatima Ibrahimi. Marian Meijer en weer Jessie Prijs zorgden voor 1-4. Het is Bouchra Moudou (ZO) die voor de ruststand van 2-4 zorgt. De thuisploeg zette steeds meer druk, maar zoals zo vaak vielen de doelpunten aan de andere kant. Jessie Prijs en Bernou Hylkema brachten de stand op 2 – 6. Zuidoost United kwam terug tot 4 – 6. Doelpunten makers waren Cyrma Tawjoeram en Samia Kaaouane.

Dit was ook de eindstand.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau wist zich op overtuigende wijze voor de halve finale beker te plaatsen. In Apeldoorn wachtte Pro Futsal Club waar de week daarvoor nipt was gewonnen in de competitie.

Coach Wouter Moraal zag een prima wedstrijd waarin Aaike Verschoor (2), Lotte Bijl, Chantal Hendriksen en Larissa Smit scoorden.

In het universiteitssportcentrum in Groningen  verrichtte de beide aanvoerders van Drs Vijfje en KTP Nieuw Roden de loting voor de halve finale.

 KTP Nieuw Roden – ESZVV Totelos

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – Drachtster Boys

 

 

 

 

Het bericht Zaalvoetbalsters Totelos schrijven geschiedenis verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *