Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Brabant stimuleert meisjesvoetbal met ‘BFF’

Zoveel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF). 30 Brabantse gemeenten doen nu al mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar in Nederland wordt gehouden.

De doelgroep van BFF is meisjes tussen de 10 en 14 jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Meiden kunnen zich alleen of samen met een vriendin inschrijven voor de BFF-toernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten. De beste teams team stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK.

Het eerste BFF-toernooi vindt plaats op 19 maart bij OJC Rosmalen in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in onder meer Tilburg en Breda.

Talenten

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Dit EK biedt een geweldige kans om met deze sport zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen. Ik hoop ook dat het vrouwenvoetbal er door groeit en meer meisjes de weg weten te vinden naar meer voetbalverengingen. Uiteindelijk moeten ook alle meisjes op hun eigen niveau kunnen voetballen. Van recreatie- tot en met selectievoetbal. Want in Brabant moet iedereen zijn of haar talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

Inspireren

Ambassadrice van het project is Team Brabant Sport lid Daniëlle van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal. Daniëlle van de Donk: Ïk vind het heel belangrijk dat kinderen al jong bewegen. Van samen sporten leer je veel. Je leert om samen te werken, je leert omgaan met winnen en verliezen, en het is natuurlijk gezond. Maar het allerbelangrijkste: sporten is gewoon keileuk!”

Swinkels: “Als provincie willen we sport gebruiken om allerlei maatschappelijke doelen te realiseren. En in dit geval ook het plezier om samen iets te doen en je te meten met andere teams. We hebben in onze provincie gelukkig heel veel sportverenigingen, waarvan een groot aantal voetbalclubs. Daar zijn meidenteams nu vaak nog een uitzondering, maar daarin willen we met BFF verandering brengen. Volgens jaar krijgen ze alle kans om te ervaren hoe leuk voetbal is!

Best Football Friends

BFF is een project van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met gemeenten, de KNVB, Team Brabant Sport, Sportservice Noord-Brabant en Brabantse buurtsportcoaches. Meer informatie over het project en de toernooien is te vinden op bfftoernooien.nl.

Het bericht Brabant stimuleert meisjesvoetbal met ‘BFF’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.