Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie Zaalvoetbal

zaal-23Landskampioen vv Pernis winterkampioen vrouweneredivisie zaal.

 Hovocubo maakte het in Schiedam vv Pernis vooral in de eerste helft lastig. Het lukte de thuisploeg vlak voor de wissel om de 1-0 te scoren. Na de rust scoorde de landskampioen nog driemaal De overwinning betekent dat de Rotterdammers als winterkampioen het nieuwe jaar in gaan ondanks dat zij komende week vrij zijn.

In Amsterdam verloor Zuidoost United verrassend van runner-up drs Vijfje. De Groninger studentes komen door de 2 – 3 winst dichterbij de plekken die recht geven op play-offs. De Amsterdamse vrouwen zakken naar de 3e plek.

 Drachtster Boys speelde thuis tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Coach Symen Abe Hoekstra koos voor een iets behoudender tactiek in deze belangrijke wedstrijd. Lotte Bijl (RB) schoot de 0-1 binnen. Twaalf seconden later punterde Bernou Hylkema de gelijkmaker binnen. Vlak daarna maakte Jessie Prijs (DB) de 2 -1. Na de wissel scoorde Esther van Toledo(DB) de 3 – 1 waarbij de bal de paal en de rug van de keepster raakte en de scheidsrechter oordeelde dat de bal de lijn was gepasseerd.

De bezoekers zetten meer druk naar voren en Chantal Hendriksen (RB) wist de aansluitingstreffer te maken. Aaike Verschoor (RB) trok het keepershirt aan maar Reiger Boys slaagde er niet in om te scoren.

 Pro Futsal Club maakte het FC Gelre heel moeilijk in Apeldoorn. De thuisclub kwam op achterstand door een eigen doelpunt. Het was Barbara Roemeon (PFC) die de gelijkmaker scoorde. Daarna kwamen de Apeldoornse vrouwen op 2 – 1.  Beide ploegen speelden in een hoog tempo en dat leverde veel kansen op voor beide doelen. Uiteindelijk was het Judith Westervelt (Gelre) die de gelijkmaker binnen schoot. Beide teams gingen er na de wissel weer volop tegenaan. Het was opnieuw Judith Westervelt die scoorde. De 2 – 3 is ook de eindstand.

Meiden O18

 In de competitie tussen de talententeams  O18 van de eredivisie verenigingen wist Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau het duel tegen Drachtster Boys te winnen. Het werd een 1 – 5 overwinning voor de bezoekers.

Doelpunten makers waren Rosa Kruijver, Fabienne Rood, Zoyla Barendse, Britt Busher en Danique van der Werf. Voor het thuisteam scoorde Angela Karam.(DB).

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie Zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *