Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

PEC Zwolle niet opgewassen tegen Ajax


PEC Zwolle is er tegen Ajax niet in geslaagd om voor een verassing te zorgen. Voor eigen publiek bleek de tegenstander uit Amsterdam een maatje te groot. De ploeg van Ed Engelkes wist namelijk redelijk eenvoudig af te rekenen met de hekkensluiter, 0-4.

De openingsfase van de wedstrijd sukkelde in een niet al te hoog tempo voorbij. Ajax liet PEC Zwolle, die onbevreesd aan de wedstrijd begonnen, het spel maken. Helaas slaagde de formatie van Carin Meesters-Bakhuis er niet in om grote kansen te creĆ«ren, alhoewel rechtsbuiten Esmee de Graaf af en toe een speldenprikje uitdeelde. (kijk voor meer foto’s hier).

esmee-de-graaf

In de twaalfde minuut liet Ajax zien dat het er wel degelijk een wedstrijd van wilde gaan maken. Kelly Zeeman zette uitstekend druk rondom de middencirkel, waardoor de bal eenvoudig kon worden veroverd. Met een steekpass wist ze Soraya Verhoeve de diepte in te sturen. Haar schot zeilde echter over het doel van keepster Nadja Olthuis heen.

Vervolgens waren twee goede mogelijkheden aan de kant van de Amsterdammers niet besteed aan respectievelijk Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren. Een schot van Van den Bighelaar spatte uiteen op de paal, terwijl Van Lunteren een scherpe voorzet van Verhoeve niet wist te verzilveren.

Het lijkt er dan ook even op dat PEC Zwolle met een gelijke stand de kleedkamer kan gaan opzoeken. Echter blijkt niets minder waar wanneer Kelly Zeeman dan toch voor de openingstreffer zorgt. Een voorzet van Davine Philtjens wordt door Zeeman tegen de touwen gekopt. Ondanks het feit dat de Blauwvingers lang stand wist te houden, moeten ze dan toch hun meerdere erkennen in de koploper van de Eredivisie.

duel-3

Gedurende de tweede helft probeert het thuispubliek hun ploeg naar voren te schreeuwen, maar PEC Zwolle zakt steeds verder terug. Dit seizoen kreeg de Zwolse formatie al elf doelpunten tegen in de tweede helft en ook nu ontbrak het aan de nodige conditie en zelfvertrouwen om door te blijven drukken.

Uiteindelijk verdubbelde Verhoeve dan ook de score. Met een diagonaal schot in de verre hoek beloont ze zichzelf met een doelpunt. Hierdoor was ook gelijk het verzet van de thuisploeg verbroken, waardoor Ajax dankzij doelpunten van Betsy Hassett en Inessa Kaagman naar een comfortabele zege kon uitlopen.

Het bericht PEC Zwolle niet opgewassen tegen Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.