Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De samenvatting van Eredivisie speelronde 12

opkomst

De speelronde 12 is afgelopen vrijdagavond afgerond met aardig wat interessante wedstrijden en eindstanden. Achilles ’29 hield PSV op De Herdgang op een 0-0, PEC Zwolle speelde tot de 0-2 erg goed en ADO Den Haag was na 1 helft al klaar met Telstar dat totaal niet in de wedstrijd te komen.

En FC Twente lijkt weer fris en fruitig na de pittige seizoenstart en afstaan van de nodige internationals en kon tegen Heerenveen goed de bal rondspelen. Er werden in totaal 13 doelpunten gemaakt waarbij 3 speelsters haar 1e doelpunt wisten te maken, de 75e gele kaart is genoteerd op naam van Babiche Roof (Telstar) en in totaal vielen er maar 5 kaarten in 360 minuten voetbal.

Gele kaarten

Er zijn dus 75 gele kaarten (en 1 rode) tot nu toe uitgedeeld en deze speelronde kregen de volgende speelsters de gele prent te zien waarbij tussen haakjes het aantal tot nu toe: Anouk Hoogendijk (2-Ajax), Babiche Roof (3-Telstar), Lydia Borg (4-PEC Zwolle), Sharon Kok (3-Telstar) en Yvette van der Veen (2-ADO Den Haag). Hieronder het overzicht met de meeste gele kaarten:

Lydia Borg PEC Zwolle 4
Sharon Kok Telstar 3
Priscilla Mesker ADO Den Haag 3
Victoria Pelova ADO Den Haag 3
Davina Philtjes Ajax 3
Babiche Roof Telstar 3

Keepster

De keepsters werden vrijdagavond weer op de proef gesteld maar tot nu wisten 4 keepsters alle wedstrijd volledig uit te spelen (1080 minuten): Angela Christ (PSV), Elixabete Sarasola (Ajax), Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag) en Nadja Olthuis (PEC Zwolle). Laatstgenoemde heeft nu al 4x 4 doelpunten achter elkaar tegen gekregen. Als we de deze allemaal verwerken krijg je dit tussenklassement:

Elixabete Sarasola Ajax 0,3
Barbara Lorsheyd FC Twente 1,0
Jade Adan FC Twente 1,0
Jennifer Vreugdenhil ADO Den Haag 1,4
Devi Venema Heerenveen 1,5
Angela Christ PSV 1,6
Nicolle Martens Telstar 1,6
Manon Bosch Achilles ’29 2,0
Roxanne Barker Heerenveen 2,2
Kelly Steen Telstar 2,3
Renate Verhoeven Achilles ’29 2,6
Nadja Olthuis PEC Zwolle 2,8

inessa-en-betsyDoelpunten

Er zijn in total 169 doelpunten gemaakt en de kans is groot dat we in de overige speelronde van 2016 de 200ste aan zullen tikken. Het laagte record blijft op speelronde 2 staan met 8 doelpunten en afgelopen vrijdagavond leverde het 13 doelpunten op. Hieronder zaten nieuwkomers in het topscorersklassement zoals Danique Kerkdijk (FC Twente), Inessa Kaagman (Ajax) en Soraya Verhoeve (Ajax). Betsy Hassett (Ajax) maakte haar 2e van het seizoen, weer als invalster.

Een aantal spitsen kwamen niet scoren of bleven uit voorzorg aan de kant maar Ellen Jansen (2x FC Twente), Katja Snoeijs (Telstar) en Pia Rijsdijk (ADO Den Haag) wisten het doel wel te vinden. En middenvelder Nadine Noordam (ADO Den Haag) wist 2x het net te vinden. De andere 13 doelpunten kwamen op naam van Jill Roord (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax) en Nathalie van den Heuvel (Heerenveen).

De topscorers

De stand na speelronde 12 is als volgt: Vanity Lewerissa (9- PSV), Marjolein van den Bighelaar (8-Ajax), Katja Snoeijs (7-Telstar), Ellen Jansen (7-FC Twente) en gedeeld 5e met ieder 6 Pia Rijsdijk (ADO Den Haag) en Vanessa Susanna (PSV).

Het bericht De samenvatting van Eredivisie speelronde 12 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *