Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen JO11-3M schrijft geschiedenis

tenue-jo11-3m
De KNVB en BVO’s geven aan dat wanneer een meisje verder wil komen in de voetbalwereld zij dan zo lang mogelijk tussen de jongens moet blijven voetballen. Het mag voor zich spreken dat een meisje in een jongensteam dat laag speelt zich niet veel beter zal ontwikkelen dan een meisje dat uitkomt in een meidenteam op hoog niveau, dus moet het meisje natuurlijk wel op een bepaald niveau tussen de jongens spelen!

Maar hoe zit het dan met meiden die met meiden tegen jongens spelen? Nou zij pakken de dubbel!

1. Meiden zijn wat socialer ingesteld op jonge leeftijd en spelen van nature meer samen dan jongens dat op dezelfde leeftijd doen.

2. Ze worden fysiek sterker omdat zij meer weerstand ervaren tegen jongens (net als het meisje dat gemengd speelt)

Bij FC Berghuizen zijn er meerdere meidenteams op verschillende niveau’s, ook spelen meiden gemengd met jongens, of als meidenteam tegen jongens!

Het meidenteam JO11-3M is zoals de aanduiding al aangeeft “Jeugd onder 11 jaar, derde team meiden” een meidenteam dat uitkomt in de jongenscompetitie. Om de meiden een juist podium te bieden is besloten dat dit team minimaal in de derde klasse uit moest komen en dat hebben de meiden met succes gedaan. Ze zijn op een keurige derde plek geĆ«indigd en zullen als team promoveren naar de tweede klasse van de jongenscompetitie! Navraag bij de KNVB leverde op dat dit het eerste meidenteam ooit is, dat in deze leeftijdscategorie uit is gekomen in de tweede klasse van de jongenscompetitie (District Oost). De resultaten worden dan ook met belangstelling gevolgd.

Het bericht FC Berghuizen JO11-3M schrijft geschiedenis verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *