Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Hoogendijk: “Ze proberen echt te voetballen.”

merel-tegen-anoukNa een overwinning op hekkensluiter PEC Zwolle, nam Ajax Vrouwen de drie punten weer mee naar Amsterdam. De koploper openende echter, mede doordat PEC Zwolle er in de openingsfase er een echte wedstrijd van probeerde te maken, pas laat de score.

Na afloop van de wedstrijd gaf verdedigster Anouk Hoogendijk toe dat Ajax de eerste helft meer moeite met de Zwolse formatie had dan verwacht. “Ze probeerden echt te voetballen, dus dat maakte de wedstrijd op zich wel leuker, maar daarmee verrasten ze ons wel. En dat deden ze best wel goed de eerste helft.”

Uiteindelijk ging het voor PEC Zwolle alsnog fout. Vlak voor rust kopte Kelly Zeeman haar ploeg naar een verdiende voorsprong. Na de theepauze kon de thuisploeg geen vuist meer maken, waardoor ze nog steeds met maar twee punten onderaan staan. Volgens Hoogendijk was dat echter niet af te lezen aan het spel van de Blauwvingers. “Als ze elke week zo voetballen als vandaag, dan denk ik dat ze wel meer punten verdienen dan dat ze nu hebben. Ze combineren leuk, proberen te voetballen en hebben snelheid voorin. Ik denk alleen dat ze veel ruimte achterin weggeven, waardoor ze ook wel veel doelpunten tegenkrijgen.”

daphne-koster-en-anouk-hoogendijk

Ten slotte kwam het Nederlands elftal ook nog even aan bod. De Oranje leeuwin voegde zich namelijk voor het eerst sinds september 2015 weer bij de selectie. De laatste tijd was er al het nodige contact met bondscoach Arjan van der Laan en dus wist Hoogendijk al geruime tijd dat ze weer in beeld was. “Dan vertelt de bondscoach je dat je in ieder geval op de stand-by lijst staat en dat ze je weer in de gaten houden. Er is best veel veranderd als je een jaar bent weggeweest. Een nieuwe bondscoach brengt natuurlijk allemaal nieuwe regeltjes mee en het is toch wel weer even wennen. De campus is echt heel erg mooi geworden. Voorheen zat je vaak in verschillende hotels in Nederland en nu is het in Zeist echt helemaal top geregeld.”

Nu Anouk Hoogendijk weer helemaal fit is, heeft ze het plezier in het spelletje weer teruggevonden en kijkt ze erg uit naar de zomer. Uiteraard hoopt ze dat ze dan haar kwaliteiten kan laten zien op het EK in eigen land.

 

Het bericht Hoogendijk: “Ze proberen echt te voetballen.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *