Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

fb_img_1481452259409
WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een kampioenschap voor de MO11-2.

WSC MO15- HHC’09 1-0 (0-0)

WSC MO13-2 – Gloria UC MO13-2

Vandaag speelde de MO13-2 een wedstrijd in de tweede ronde van de beker. WSC wist vooraf al dat deze wedstrijd een zware dobber zou worden. Dit is geen gelijkwaardige tegenstander en de meiden van WSC zullen moeten vechten vandaag. Toch verrast WSC het publiek met een mooie pot voetbal. Gloria UC is wel de bovenliggende partij maar zet krijgen ze niet cadeau. Met rust staat de teller op 0-2. De leiding roept de meiden bij elkaar en Veronique van Alebeek krijgt op dat moment al een groot compliment en een applaus voor het mooie werk dat ze vandaag laat zien. 1e keepster Alissa is sinds lange tijd weer fit en keept de hele wedstrijd, welkom terug Alissa! Normaal spelen de meiden van WSC 4-3-3- maar vandaag 4-4-2. Het is geen enkel probleem voor ze om in een andere opstelling te spelen, ze passen zich allemaal snel aan.

De tegenstander blijft het proberen. Er worden ontzettend veel reddingen gedaan door Alissa. De tegenstander loopt nogal eens buiten spel. Dat komt doordat de verdediging van WSC goed op lijn blijft lopen en elkaar daarin coacht. Uiteindelijk is de eindstand 0-6. Vijf van deze goals zijn volslagen onhoudbaar voor Alissa en er zitten een paar prachtige acties bij van de tegenstander. WSC is uitgeschakeld in de beker maar heeft wel een leerzame wedstrijd achter de rug.

WSC MO11-1 – Bergeijk MO11-1

Vandaag had de dag kunnen zijn waarop het kampioenschap beslist zou worden . Helaas liet WSC eerder twee keer onnodig punten liggen tegen respectievelijk OJC en DSC. Vier punten die WSC te kort kwam om nog een gooi te doen naar de titel. De eer, dat is wat er vandaag nog op het spel stond. WSC had de vorige wedstrijd tegen Bergeijk met 3-6 verloren. Vandaag waren onze meiden erop gebrand om een goede pot op het veld te leggen. Zoals beloofd zouden we de kampioenen van Bergeijk het vuur aan de schenen leggen en ze tot het uiterste drijven. Voor de wedstrijd gingen onze meiden eerst sportief de gasten feliciteren met het behaalde kampioenschap. Daarna werden de mouwen opgestroopt en gingen ze de strijd aan. En dat werd een strijd.

Al binnen 2 minuten kon WSC juichen. WSC zette de verdediging van Bergeijk onder druk en gelukkig voor ons, schoot Hierna werd het een spannende wedstrijd die continue op en neer golfde was het gevolg. Een afstandsschot belandde in de linker benedenhoek en de 1-1 was een feit. WSC was niet van slag, maar bleef goed voetballen. Zo goed zelfs dat passerende voetballiefhebbers langs de kant van het hoofdveld bleven kijken naar die 14 geweldige meiden op het veld. Want zowel WSC als Bergeijk maakte er een enerverende pot van. WSC was duidelijk beter in de eerste helft. Enkele goede kansen van WSC werden benut. Met een verdiende en knappe 3-1 ging WSC de rust in. In de rust werden de meiden met complimenten overspoeld. Zo goed hebben wij onze meiden nog niet gezien. De leiding verwachtte echter een ontketend Bergeijk na de rust, want ook de kampioen zal zich niet zomaar overgeven. Een scherp en agressief Bergeijk drukte WSC terug op eigen helft. WSC bleef goed op de been, maar kwam niet in de buurt van de goal van Bergeijk. Uiteindelijk was daar met een afstandsschot de 3-2. WSC rechtte de rug en met wat meer drive werd 2 minuten later de marge van twee weer hersteld. 4-2. Maar de gasten gaven niet op, ze bleven drukken en WSC ging achteruit lopen. Dat is iets wat je niet moet doen tegen deze meiden. “Vooruit” riep de coach, maar helaas.

Onze meiden hadden hun handen vol aan de kampioenen van Bergeijk en uit één van de vele corners maakte Bergeijk 4-3. Binnen 5 minuten hadden onze gasten de achterstand omgebogen in een voorsprong 4-5. Zouden we het dan alsnog uit handen geven. Met een laatste oerkreet probeerden we de motor van de meiden weer opgang te krijgen en dat lukte. De duels werden weer gewonnen en de kansen kwamen weer. WSC maakte de 5-5 en drie minuten later alweer de 6-5. Met nog 3 minuten op de klok was het billen knijpen langs de kant. Nu was het de coach van de gasten die zich luidkeels liet horen. In de laatste minuut moest WSC nog een corner verwerken en dat deden onze meiden goed. Het laatste fluitsignaal werd onder luid gejuich begroet. Gewonnen van de kampioen, SUPER TROTS op onze meiden.

WSC M011-2 – RKDVC MO11-1 14-1 (4-1)

Vandaag had WSC nog één hindernis te nemen voor het kampioenschap. Ze ontvingen RKDVC, de nummer 4 van de ranglijst. In een erdere ontmoeting wist WSC er na een moeizame start 1-4 uit te persen. Alles moest vandaag gegeven worden om kampioen te kunnen worden. De supporters, die massaal aanwezig waren, hadden er wél alle vertrouwen in. Uitgerust met spandoeken, fakkels en toeters probeerden ze de meiden van WSC naar een overwinning te supporten.

Dit voerde de druk op de meiden ietwat op. Verlies zou namelijk betekenen dat alle inspanningen van de supporters voor niets waren geweest en we onverrichter zaken huiswaarts zouden moeten keren. Ondanks de drukte langs de lijn probeerden de dames de zenuwen te onderdrukken en hielden ze zichzelf voor dat het “gewoon” een competitiewedstrijd zou worden. Het onthaal op het veld was groots. In een baan van fakkels en rook galoppeerden de meiden de grasmat op. Even zwaaien naar de familie langs de lijn en daarna meteen geconcentreerd in de voetbalmodus. Na een minuut of 5 waren de zenuwen verdwenen en maakten we het eerste doelpunt. Ondanks een snelle 2 en 3-0 bleef RKDVC weerstand bieden. Regelmatig kwamen ze gevaarlijk in ons strafschopgebied en er werd ook een keer gescoord.

Na 20 minuten stond het dus 3-1. De strijd leek nog niet gestreden en even vreesden we voor een come back van RKDVC. Het tegenovergestelde was echter waar. Het was niet RKDVC dat opleefde, maar WSC!! Waardoor het kwam is een raadsel, maar de meiden in het oranje-zwart kregen ineens een ongelooflijke boost! De 3-1 was een keerpunt in de wedstrijd. Onze meiden speelden het team van RKDVC hierna volledig kwijt. Gesterkt door de support vanaf de zijlijn speelden dit 8 koppige team de sterren van de hemel. Het ene na het andere doelpunt volgde. 14 in getal! Met deze super knappe 14-1 overwinning zijn we niet meer in te halen door onze rivalen uit Nieuwkuijk en mogen we onszelf najaarskampioen van deze competitie noemen. In kampioensshirt en met een goed glas (kinder)champagne werd op het veld al een feestje gevierd! Douchen met kleren aan hoort daar natuurlijk ook bij. Daarna traden de meiden in polonaise de kantine binnen, waar ze met het clublied door de speakers en met veel applaus onthaald werden. Na de huldiging en het uitreiken van de trofeeën was het tijd voor nog meer feest!

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *