De top 4 tegen elkaar in de Eredivisie


De koploper van de Eredivisie, Ajax, speelt op haar eigen sportpark De Toekomst tegen ADO Den Haag (3). Ajax heeft tot nu al haar 6 thuiswedstrijden gewonnen en wist daarin 14 keer te scoren en kreeg maar één doelpunt tegen.

ADO Den Haag heeft op zich een mooie uit record met 1 gelijkspel, 2 verliespartijen en daar tegenover 3 winstpartijen en scoorde daarin 11 keer. ADO Den Haag zou vanavond voor een grote verrassing kunnen zorgen met hun tactische aanpak gekoppeld aan strijd en passie.

Aan de Torenlaan 60 te Hengelo (ATC ’65) ontvangt FC Twente (2) het geplaagde PSV (4). De Eindhovenaren begonnen erg stroef aan de competitie en komen vooral dankzij Vanity Lewerissa op het juiste spoor maar vorige was zij absent en prompt werden er 2 punten ingeleverd. PSV kan deze wedstrijd eigenlijk niet verliezen omdat de 4e plek open ligt. FC Twente heeft zelf de 3 punten nodig het verschil naar Ajax toe klein te houden.

Op sportpark Skoatterwâld begint om 19.30 uur de plaatselijke sc Heerenveen (6) haar wedstrijd tegen PEC Zwolle (8). De Zwollenaren krijgen net als Achilles ’29 veel complimenten en hadden samen gedeeld 2e kunnen staan. Helaas moeten de punten echt gepakt worden door doelpunten te maken en langer vol te houden in de 90 minuten. Heerenveen thuis leverde in ieder geval 13 doelpunten op en wist 4 van de 6 thuiswedstrijden om te zetten naar 10 punten. PEC Zwolle moet deze 1e deel van de competitie uitzingen om dan volledig sterk terug te komen in poule B na de opsplitsing.

En de 4e en laatste duel in de voorlaatste ronde van de Eredivisie in het Rabobank IJmond stadion (Velsen-Zuid). Daar spelen de talenten met enkele ervaren speelsters, Telstar (5), de topper tegen Achilles ’29. Het team uit Groesbeek zijn iets langer dan PEC Zwolle aan het oogsten met hun spel en de nodige complimenten maar zien liever dat ze gewoon de punten pakken door de kansen te pakken. Telstar thuis is altijd goed gevuld, genoeg activiteiten rondom het speelveld en daarom is dit duel de “Match of the Day”.

Het bericht De top 4 tegen elkaar in de Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!