Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Een korte samenvatting Eredivisie speelronde 13

Afgelopen vrijdag in speelronde 13 werden er maar liefst 18 doelpunten gemaakt.

Ajax en ADO Den Haag hielden elkaar in evenwicht maar in de 90 minuten had ADO genoeg mogelijkheden en vooral hele grote kansen om de drie punten te pakken (1-1). Heerenveen dacht de punten en het lekkere weekend gevoel alvast op te pakken maar een wederopstanding zorgde voor een mooi weekend voor PEC Zwolle. In een geweldige setting werd een 3-1 achterstand omgebogen tot een 3-4 winst met de winnende van Anouk van Vilsteren.

FC Twente en PSV dachten kennelijk wat ze in Amsterdam doen, dat kunnen wij ook en kwamen ook niet verder dan een 1-1 via Jill Roord en Myrthe Moorrees. Telstar had kennelijk een wake-up call nodig van Achilles ’29 want na de snelle 0-1 van Michelle van der Laan gingen ze los in Velsen-Zuid. Babiche Roof (Telstar) nam hiervan 4 op haar naam en 4 andere speelsters scoorden voor het eerst dit seizoen. En dat waren Anouk van Vilsteren (PEC Zwolle), Judith Frijlink (PEC Zwolle), Linda Bakker (Telstar) en Suzanne Giesen (PEC Zwolle).

Er zijn nu 103 thuis en 84 uit doelpunten gemaakt. De meeste doelpunten worden na rust gemaakt 107 en na rust 80. En van die 187 zijn er drie doelpunten met het accent “eigen doelpunt”. De meeste thuisdoelpunten vallen in de fase 31-45 (26) en uit is dat 76-90 (25). En wellicht dat volgende week de 200e doelpunt gaat vallen!

Ook bij de gele kaarten zijn er speelsters die haar eerste wisten te pakken. In totaal vielen er maar 5: Jill Roord (FC Twente) en Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle). Priscilla Mesker (4e – ADO Den Haag), Anouk van Vilsteren (3e – PEC Zwolle) en Merel van Dongen (2e – Ajax). De meeste gele kaarten scoren we in de 2e helft (55) en in de 1e helft is dat maar 25.

En we scoren in de Eredivisie, 52 wedstrijden en met nog 1 speelronde te gaan, gemiddeld 14 doelpunten en 6 gele kaarten per wedstrijden.

De snelste doelpunt van dit seizoen blijft op naam van Priscilla Mesker (ADO Den Haag) staan. Ze wist in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 al in de 2e minuut te scoren. In de laatste speelronde waren er wel een aantal die “onder de 10” wisten te blijven:

4′ Michelle van der Laan (Achilles ’29)
6′ Esmee de Graaf (PEC Zwolle)
7′ Katja Snoeijs (Telstar)

We hebben dus nu twee koplopers in het topscorersklassement: Katja Snoeijs en Vanity Lewerissa, beide 9 doelpunten. Marjolein van den Bighelaar met 8 op de 3e plaats. Ellen Jansen en Pia Rijsdijk met 7 op de 4e plaats. En stip op de 5e plaats Babiche Roof (6) samen met Jill Roord en Vanessa Susanna.

Het bericht Een korte samenvatting Eredivisie speelronde 13 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *