Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Een site over alle sporten

juichOranje Leeuwinnen nog niet helemaal klaar voor het EK

Nederland is voor het eerst in de historie gastheer van het EK voetbal voor vrouwen. Met zeven speelsteden en zestien deelnemende landen, zal het EK plaatsvinden van 16 juli tot en met 6 augustus 2017.

Nederland is ingedeeld in poule A, met Noorwegen, Denemarken en België.  Vier jaar geleden was Nederland ook al ingedeeld bij Noorwegen. De Noorse vrouwen waren toen met 1-0 te sterk, werden groepswinnaar en verloren uiteindelijk de finale met 1-0 van Duitsland. Denemarken werd uitgeschakeld in de halve finale en België neemt voor het eerst in de historie deel aan het EK.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Oranje Leeuwinnen verloopt alles behalve vlekkeloos. Eind november speelden de Nederlandse dames twee oefenwedstrijden, tegen België en Engeland. Beide wedstrijden gingen echter verloren. De Belgische dames waren met 3-2 te sterk; Engeland won met 1-0.

Daarnaast moet Renée Slegers, één van de sterkhouders van Oranje, moet het EK missen. Zij liep in de oefeninterland tegen Engeland een beschadigde knieband op.  Blijf op de hoogte van al het Oranje-nieuws.

 

Het bericht Een site over alle sporten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *