Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Fien Timisela weer terug bij Fortuna Vrouwen

fw-tweeHet plotselinge vertrek van trainer Reda Ayou  bij het tweede vrouwenteam van Fortuna Wormerveer (hij zal per 1-1-2017 hoofdtrainer worden bij de vrouwen van Kolping Boys)  maakt het mogelijk dat Fien Timisela (55) haar comeback gaat maken bij Fortuna Wormerveer.

Eerder was Fien ook al de reddende engel. Begin maart 2015 kwam zij naar Wormerveer naast haar trainerschap bij toen het Haarlemse Zaterdag DSS 2. Met het vastleggen van Timisela komt er een soort van voetbalbolwerk onze poort binnen. Aan trainerservaring geen gebrek. Fien Timisela is o.a. werkzaam geweest als trainster bij Wartburgia en Kolping Boys. Het eerste deel van dit seizoen stond zij voor de vrouwenselectie van Door Sport Ontspanning Vijfhuizen (DSOV). Dit team komt uit in de vierde klasse A.

Ook als speelster was Fien een bekende verschijning. Zo speelde zij in het Nederlands Vrouwenelftal dat op het officieuze WK van 1988 in China speelde in de poule tegen Ivoorkust (3-0 winst), China (1-0 verlies) en Canada (1-1). Dat deed zij met grote namen uit het nationale voetbal. Naast Sarina Wiegman waren dat ook haar zus Janny Timisela, Ria Vestjes, Marleen Wissink, Daniëlle de Winter, Marjoke de Bakker, Paula Mosterd en de Koogse Anja van Rooijen-Bonte.

In het dagelijks leven is Fien medewerker Brand Support en Verkoop Binnendienst PDA group. Tevens is zij assistent trainer/coach KNVB MO12-13 selectie Noord Holland. ‘Via een vraag van één der speelsters van Fortuna is het balletje gaan rollen. Hoe of ik dacht over een trainerschap in Wormerveer. Dat leidde tot een gesprek met Roy Steding waarna we het eens werden.’

Dat betekent dat Timisela DSOV verlaat. ‘De combinatie werk, voetbal en het niveau heeft mij doen besluiten om bewust voor Fortuna Wormerveer te kiezen. Als fanatieke sportster ben ik gefascineerd door de ontwikkeling die mensen doormaken in sport. In mijn jaren als ervaren trainer heb ik diverse teams gecoacht en mogen begeleiden. Het niveau is dan toch wel belangrijk. Dit is een mooie kans. Fortuna speelt tweede klasse.’

Zelf actief als speelster is Fien alleen nog bij hoge uitzondering in de zaal bij het Haarlemse Alliance. ‘Mijn agenda staat helemaal vol. Sport voert de boventoon, maar alleen voetbal maakt niet dat ik genoeg voor mijn dagelijks broodbeleg verdien. Ik heb de kans gekregen om bij Brand Support en Verkoop Binnendienst PDA group aan de slag te gaan waar ik ontzettend blij mee ben. Ik kijk er naar uit om de uitdagingen aan te gaan. Het jaar 2017 gaat een heel mooi jaar worden.”

Het bericht Fien Timisela weer terug bij Fortuna Vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *