Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Brazilië wint Torneio Internacional de Manaus

We starten eerst even met de 3/4 plaats want dat won Rusland door Costa Rica met 0-1 te verslaan. De 21 jarige aanvalster Nadezhda Karpova prikte de winnende al in de 27e minuut erin. En in de finale versloeg Brazilië het ijzersterke Italië met 5-3. Lees en kijk verder voor de twee mooiste doelpunten uit de finale!

En de 2e WEURO2017 deelnemer Italië liet een hele goede indruk achter en daarmee was bondscoach Antonio Cabrini ook erg tevreden over.

Naast de winst van de gele kanaries namen ze ook afscheid van een geweldige speelster en persoonlijkheid. Miraildes Maciel Mota, beter bekend als Formiga, speelde na 21 jaar haar laatste wedstrijd. Ze speelde op 6 WK’s en samen met HOmare Sawa, oud aanvoerster en boegbeeld van de Japanners, deelt ze dit record.

En op het WK Canada scoorde en dat meteen een record, met haar toen 37 jaar, 3 maanden en 6 dagen was ze de oudste speelster die een doelpunt wist te maken op een WK. Ze was ook op 6 Olympische Spelen actief en pakte daarin met haar team 3x zilver en 3x goud! En in het Amerikaans kampioenschap was ze ook geweldig: 1x zilver en 3x goud! Hoe mooi kun je het actieve voetballeven afsluiten. Formiga “Inderdaad, maar het is ook tijd om meer tijd te besteden aan andere dingen en de nieuwe generatie speelsters te helpen” .

Het score verloop: 1-0 Mauro 15′, 1-1 Bia 19′, 2-1 Gabi 21′, 2-2 Gabbiadini 33′, 3-2 Andressinha 37′, 4-2 Andressinha 48′, 4-3 Bonansea 57′ en 5-3 Debinha 61′.

Het bericht Brazilië wint Torneio Internacional de Manaus verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *