Tegen wie spelen de Eredivisie teams in de beker

Afgelopen zaterdagavond was de loting voor de landelijke KNVB Beker. De laatste keer dat een echte amateurvereniging de finale wist te halen was in het seizoen 2009/10. Ter Leede verloor de finale met 3-0 van FC Utrecht, de doelpunten voor werden gemaakt door Manon van den Boogaard, Monique van Veen en Mandy Versteegt. Lees hier het verslag!

Je kan de volledige loting hier verderop terug vinden maar wie zijn die tegenstanders van Achilles ’29, ADO Den Haag, Ajax, FC Twente, Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en Telstar?

De via de nacompetitie gepromoveerde RVVH speelt weer in de topklasse, net als vroeger. Met een nieuwe trainer, nieuwe speelsters en een andere voetbalfilosofie begon men matig maar de laatste weken worden de nodige punten gepakt. Het team uit Ridderkerk staat nu met 13 uit 13 op een promotie/degradatie plek (9).

Fortuna Wormerveer (hoofdklasse zondag) is samen met sc ’t Zand in de race voor directe promotie naar de topklasse. Binnen het vrouwenvoetbal kennen we alleen een topklasse op de zaterdag. sc ’t Zand heeft 36 uit 13 en met 1 punt minder en evenveel wedstrijden ontlopen de teams elkaar niet. Het doelsaldo van sc ’t Zand is plus 48 en die van Fortuna Wormerveer plus 46.

De zaterdag hoofdklasse spelende IJzendijke en SSS mogen samen uitmaken wie er door gaat naar de kwartfinales. IJzendijke staat op de 8e plaats met 15 punten uit 13 wedstrijden. SSS doet het iets beter met 18 uit 12 en neemt daarmee de 5e plaats in waarbij de inhaalwedstrijd tegen Oranje Nassau (12-20) nog ingehaald gaat worden.

Saestum en Ter Leede zijn de grondleggers van het nationale en internationale voetbal in Nederland wat betreft kwaliteit bij elkaar laten spelen. Vele speelsters, en begeleiders, van Saestum maakten de overgang naar FC Utrecht om deel te nemen aan de Eredivisie die in 2007 werd opgestart. Het begon dit seizoen wat stroef in de topklasse maar draait nu weer aardig mee.

Dit team, CTO Eindhoven, speelt in de 4e divisie zaterdag in regio Zuid of Zuid I. Het talententeam staat stijf onderaan, 14 teams, met 0 punten uit 9 wedstrijden waarbij ze ongeveer 4 wedstrijden achterlopen en dat zijn waarschijnlijk inhaalwedstrijden tegen Scharn, RKVVO, Merefeldia en ZSV. Ze wisten, buiten tegen Eldenia om, de overige wedstrijd met grote cijfers te winnen, wat logisch en voorspelbaar is.

Ter Leede gaat als winterkampioen van de topklasse door in de kwartfinale van de landelijke beker. Zo’n 80% van de Eredivisie speelsters, vooral aan de Westelijke kant, heeft haar opleidingsuren bij deze club uit Sassenheim gemaakt. Samen met Saestum waren zij hofleverancier van vele ex internationals en topscorers van de Eredivisie en de voorganger van de topklasse, de hoofdklasse.

hoi

Jong PEC Zwolle speelt in de hoofdklasse zaterdag en staat op de 3e plaats met 22 punten uit 13 wedstrijden achter RLC (13-33) en VIOD (13-24). Jong Heerenveen, gedegradeerd uit de topklasse en Jong PEC Zwolle hebben goede papieren om via de nacompetitie kans te maken op het hoogste amateurniveau.

FC Eindhoven speelt in de zondag hoofdklasse en degradeerde afgelopen seizoen ook uit de topklasse. Een team ervaren speelsters aangevuld met de nodige jeugdigheid draait mee in de top 5. Ze hebben nog 2 wedstrijden in te halen en mochten die positief uitpakken dan stijgt het welgeteld 1 plek. De huidige stand is sc ’t Zand (13-36), Fortuna Wormerveer (13-35), Buitenveldert VR1 (13-24) en FC Eindhoven met 23 uit 11 wedstrijden.

Het bericht Tegen wie spelen de Eredivisie teams in de beker verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!