Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederland behoort tot de 5 grootste van Europa

cijfers-2016-2017Het vrouwenvoetbal blijft groeien in populariteit, met meer en meer vrouwen en meiden spelen of zijn betrokken bij het mooiste spel van de wereld.

De toename van het aantal geregistreerde vrouwelijke spelers, coaches en scheidsrechters zijn allemaal geweldige tekenen van gestage vooruitgang – en o.a. de UEFA is positief toegewijd aan het verder ontwikkelen van nog mooiere cijfers.
Er voetballen meer dan 1.27 miljoen speelsters bij de bonden die aangesloten zijn bij de UEFA, dat is een stijging van 6% met vorig seizoen. En er is ook een stijging te noteren binnen de professionele en semi-professionele spelers: 119% ten opzichte van 2012/13 tot en met 2016/17. Als je dat percentage omzet zijn dat ongeveer 2,850 spelers.

Nederland behoort samen met Engeland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden tot de landen met meer dan 100.000 spelers.

Ook is er een groei, dat geldt voor alle zaken binnen het vrouwenvoetbal omdat er nog geen grens is bereikt vanwege dat we vanaf punt nul zijn gestart, binnen de gekwalificeerde coaches: 17,550+, dat is een stijging van 31% sinds 2015/16. En er is ook een groei binnen de wedstrijd officials: 10.200, een toename van 17% ten opzichte van 2015/16. Ook de jeugdcoaches stijgt enorm: 34,000+, een stijging van 73% ten opzichte van 2012/13.

UWCL

De kijkcijfers dankzij live uitzendingen en livestreams stijgt ook in de UEFA Women’s Champions League in 2016: 3.520.000 kijkers. En als we dat omzetten naar wereldwijde omzet in de deelnemende UEFA Women’s Champions League markten: met meer dan 92% gegroeid 2013-2016.

En grote internationale evenementen zoals de FIFA Women’s World Cup in Canada (2015) en de Olympische Spelen van Rio 2016 hebben zeker bijgedragen aan de bevordering, terwijl de UEFA Women’s EURO in Nederland komende zomer nog moet komen. En speciale ambassadeurs zijn ook steeds meer rolmodellen, die op haar manier inspirerend werken op de nieuwe generaties om deel te nemen aan het mooiste spel van de wereld.

En programma’s die gericht zijn op het stimuleren van nieuwe leden, het aantal vrouwelijke coaches, en o.a. de communicatie rond het vrouwenvoetbal produceren ook positieve resultaten. Bijvoorbeeld, bij 34 nationale bonden, is voetballen voor jonge meiden ontwikkeld via speciale schoolprogramma’s. En in 20 van die bonden is voetbal de nummer 1 sport onder vrouwn/meiden.

Het bericht Nederland behoort tot de 5 grootste van Europa verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *