Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

RIVM: voetballen op kunstgras niet gevaarlijk

22Voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubberkorrels is geen probleem. De korrels zijn niet gevaarlijk, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na twee maanden onderzoek.

Het RIVM zoog bij honderd velden rubbergranulaatkorrels op en onderzocht die onder meer op de aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen. Dat de korrels van versnipperde autobanden PAK’s bevatten, staat vast. Maar volgens het RIVM zitten de schadelijke stoffen zodanig ‘ingesloten’ in de capsules dat ze amper kunnen vrijkomen. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid ‘praktisch verwaarloosbaar’, concludeert het instituut.

Lees hier verder!

Het bericht RIVM: voetballen op kunstgras niet gevaarlijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *