WSCWaalwijk Weekend Special

 

20161220_081111WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een klein programma met een kampioenschap voor de MO15-1.


WSC MO15-1 – Maaskantse Boys MO15-1 3-0 (2-0)

Afgelopen zaterdag was het een mooie dag voor de meiden van WSC MO15-1. Ondanks een lastig seizoen met wisselende trainers en helaas te weinig vaste begeleiding op de zaterdag hebben deze meiden nooit opgegeven. Samen hebben ze doorgezet en hebben ze vastgehouden aan hetgeen wat ze zo leuk vinden; voetbal. Afgelopen zaterdag gingen de meiden op voor de kampioenswedstrijd.

Een zware opgave want tegenstander Maaskantse Boys had een fysiek sterke ploeg die voetballend ook goede dingen liet zien. Maar WSC MO15-1 speelde tijdens deze belangrijke wedstrijd sterker dan ooit. Ouhmy Soumah was op dreef. img-20161217-wa0013Vanaf de linksachter positie schakelde ze ook regelmatig door naar de aanval wat in de eeste helft na een mooie solo de voorsprong opleverde;1-0. Voor de rust wist de sterke Fleur

Maarschalkerweerd de voorsprong uit te breiden en de ruststand op 2-0 te bepalen. Maaskantse Boys was af en toe gevaarlijk maar de grootste kansen in de tweede helft waren toch vooral voor WSC. De bal kwam bij Allisa Seferoglu die prachtig binnenschoot 3-0. De buit leek binnen voor de meiden. In een rechstreeks duel met de andere titelkandidaat bewezen deze meiden dat ze de betere ploeg waren. Voor de meiden was na het laatste fluitsignaal de confetti en de champagne volledig terecht!

Emplina MO11-1 – WSC MO11-1 0-9 (0-3)

Vorige week wisten de meiden van MO11-1 stijlvol de tweede plaats veilig te stellen door thuis van de kampioen Bergeijk te winnen. Na deze winst en het definitief behalen van de tweede plaats stond er tijdens de laatste wedstrijd in de competitie niets meer op het spel. Behalve natuurlijk de eer, konden we tegen Emplina niets meer verliezen.

Om deze reden stuurde de leiding het team nogal gewijzigd het veld in. Onze trouwe achterhoede mocht vandaag aantreden als spitsenduo. En onze 3 aanvallers waren vandaag ons verdedigend hart in de eerste helft. WSC was duidelijk een klasse beter dan de hekkensluiter Emplina. De nieuwe aanvallers pasten zich goed aan ondanks hun nieuwe positie in het veld. Kansen waren er volop, maar de doelvrouw van Emplina wilde niet wijken. Pas bij de 6e kans werd de 0-1 gemaakt.

20161220_081124

 

Niet veel later viel dan ook de 0-2. WSC was veel beter en dat het niet een ruimere voorsprong nam was dan ook voornamelijk te danken aan de sterke doelvrouw. Vlak voor rust viel ook nog de 0-3. In de rust kreeg iedereen weer haar oude positie terug en WSC kon beginnen aan een stormloop. Het was alleen nog maar eenrichtingsverkeer. Dat de uitslag de 0-10 niet bereikte had voornamelijk te maken met een afwijkend vizier. Ballen op de paal en net mis hielden de stand respectabel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een knappe 0-9 overwinning voor WSC.

OJC Rosmalen MO11-3 – WSC MO11-2 0-17 (0-8)

OJC Rosmalen is een club waar, net als bij WSC veel meiden actief zijn. Ze hebben in de onder 11 competitie maar liefst 3 teams. Ondanks het feit dat het 3e van OJC een bijzonder sportief team is verwachtte WSC weinig problemen om ook in de laatste wedstrijd 3 punten mee naar huis te nemen.

Helaas had OJC te kampen met wat zieken en speelden we 6 tegen 6. WSC liet de basisopstelling los en experimenteerden door wat te schuiven. Ondanks de nieuwe plekken konden we maar liefst 17 keer scoren! De meiden zetten hiermee een ongelooflijke eerste plaats en prestatie neer in de competitie.

Het bericht WSCWaalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!