Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Trainer Remi Boshuizen weg bij Fortuna Wormerveer

remi‘Mijn plan was drie seizoenen aan de slag te blijven’

Remi Boshuizen weg bij Fortuna W

Na een jaar trainer te zijn geweest van de zaterdagselectie van DVC Buiksloot stroomde Remi Boshuizen medio mei 2016 vervroegd in bij de vrouwen van Fortuna W. Deze moesten als slotstuk een nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen. Boshuizen nam het stokje midden in die strijd over van Carola van der Laan.

Die wisseling van de wacht bracht niet het gewenste resultaat. De Wormerveersen degradeerden vanuit de Topklasse naar de Hoofdklasse Zondag. ‘Als ik iemand nu moet adviseren zeg ik: nooit in een nacompetitie beginnen.  Je kent de groep niet, weet niet hoe gereageerd zal worden. Deze start was ongelukkig.’

Dit seizoen opende zijn team sterk in die Hoofdklasse. De missie was helder. Zo snel mogelijk het verloren gegane terrein terug zien te winnen. ‘We moeten kampioen worden. Met deze selectie kan dat.’

Naar het zich laat aanzien zal Fortuna W dit seizoen tot en met het laatste  competitieweekeinde meedoen om de titel. Dan speelt Fortuna W de uitwedstrijd tegen de grootste en op dit moment enige concurrent SC ’t Zand.  In de beker zit het team bij de laatste acht. ‘Met een beetje geluk pikken we er nog een ronde extra bij. Achilles is wat dat betreft een mooie tegenstander in de thuiswedstrijd op 28 of 29 januari.’

Die wedstrijd in Tilburg tegen SC ’t Zand is dan ook meteen de laatste van Boshuizen. Recent heeft hij aangegeven na dit seizoen te kiezen voor zijn gezin. De docent sport en bewegen op het ROC/MBO College Zuid aan de Europaboulevard in Amsterdam is de trotse vader van twee kinderen (8 en 10 jaar oud). ‘Die kinderen willen zelf ook sporten. Te vaak heb ik al nee moeten zeggen. Meegeven aan een vreemde kan ik niet over mijn hart verkrijgen. ‘

Ook zijn eigen sportbeoefening staat al een tijdje op een laag pitje. ‘De komende drie jaar denk ik even niets aan of in de sport te gaan doen. Hoe graag ik ook met de Fortuna vrouwen op pad ga, het kan gewoon niet langer.’

Dat maakt dat Fortuna W op zoek moet naar een opvolger. De bedoeling is om en benoeming niet te lang te laten wachten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jefke Plasmeijer   (06-2048 8386 of mail aan Jefke.plasmeijer@kpnmail.nl )

Het bericht Trainer Remi Boshuizen weg bij Fortuna Wormerveer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *