Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oppermachtig PSV dompelt zwak PEC Zwolle in rouw

 

psvpeczwolle1Na een moeizame competitiestart heeft PSV tegen PEC Zwolle laten zien uit welk hout het gesneden is. Al voor de rust werd er op een overtuigende wijze afgerekend met de hekkensluiter, waardoor PSV het jaar goed weet af te sluiten.

Beide ploegen gebruikten de openingsfase om organisatorisch alles neer te zetten. Desondanks leek PSV na zeven minuten de eerste kans van de wedstrijd te kunnen gaan noteren, maar na een mooie pass van Vanity Lewerissa werd Sisca Folkertsma afgefloten wegens buitenspel.

Toch slaagt de thuisploeg er even later in om de score te openen. Dit keer was het Kim Mourmans die op een subtiele manier aanvoerster Jeslynn Kuijpers wist te bereiken. Oog in oog met keepster Nadja Olthuis bleef zij uiterst kalm door de bal over de keeper heen te stiften.

Opmerkelijk genoeg verdubbelde PSV vlak daarna alweer de score. Dit keer was het Nadia Coolen, die de breedtepass van wederom Mourmans op waarde wist te schatten. Achterin stond PEC Zwolle compleet verkeerd, waardoor Coolen vrij eenvoudig haar ploeg al vroeg in de wedstrijd naar een comfortabele voorsprong kon schieten.

PEC Zwolle probeerde vervolgens wel druk naar voren te zetten, maar de ploeg uit Zwolle kwam maar moeilijk van hun eigen helft af. Het ontbrak vooral aan felheid en scherpte achterin. Dit werd pijnlijk duidelijk wanneer Lucia Akkerman een opgelegde kans op de 3-0 werd aangeboden. Een op het oog slechte voorzet verdween over de laatste linie, waardoor Akkerman kon uithalen. Haar schot werd echter niet omgezet in een doelpunt en zodoende werd PEC Zwolle nog enigszins in leven gehouden.

Niet veel later werd de wedstrijd dan toch definitief in het slot gegooid. Jeslynn Kuijpers scoorde haar tweede doelpunt van de avond na goed voorbereidend werk van Yvonne van Schijndel. Dit betekende voor PEC Zwolle helaas niet dat de gifbeker al leeg was. Lucie Akkerman tekende namelijk vlak voor rust voor de 4-0.

Nadat beide ploegen weer op het veld stonden, werd duidelijk dat bij PSV Vanity Lewerissa en, enigszins opmerkelijk, keepster Angela Christ in de kleedkamer waren achtergebleven. Annerens Tijm nam plaats tussen de palen terwijl Michelle Hendriks de topscorer van PSV afloste.

Waar Folkertsma voor rust nog werd afgefloten wegens buitenspel, slaagde ze er vlak na rust wel in om te scoren. Haar doelpunt betekende tevens dat er dit seizoen al 200 doelpunten zijn gescoord.

psvpeczwolle2

Inmiddels was bij PEC Zwolle de moed volledig in de schoenen gezonken en ondanks het feit dat de kerstman nog onderweg is, besloot de verdediging van de Blauwvingers alvast een cadeautje uit te delen. Zo werd de bal op knullige wijze aan Kuijpers geschonken, die vervolgens Olthuis passeerde en de bal met een rollertje in het lege doel kon schuiven om zo haar hattrick te voltooien, 6-0.

Hierna ging de Eindhovense storm liggen en alhoewel PSV nog enkele speldenprikjes uitdeelde, bleef het verder bij zes doelpunten. PEC Zwolle had de gehele avond niks in te brengen, waardoor PSV met een voldaan gevoel de winterstop in zal gaan.

 

Het bericht Oppermachtig PSV dompelt zwak PEC Zwolle in rouw verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.