Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Update: Wegen bondscoach Van der Laan en KNVB scheiden

arjan-van-der-laan

Update 18:24:

Inmiddels heeft Hans van Breukelen ook gereageerd op het ontslag van Arjan van der Laan. Van Breukelen gaf aan het erg te betreuren dat hij Van der Laan zo vlak voor de kerst heeft moeten ontslaan. Echter bleek er binnen de selectie te weinig vertrouwen te zijn.

Tegen vrijwel alle verwachtingen in is de bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal Arjan van der Laan de laan uitgestuurd door de KNVB. Vlak voor de jaarwisseling heeft de KNVB bekend gemaakt dat de Oranje Leeuwinnen zonder de voormalige middenvelder van onder andere Sparta het EK gaat benaderen.

“Ik ben natuurlijk wel eventjes verrast met eigenlijk drie goede stages achter de rug. Ik kreeg ook uit verschillende hoeken juist wel de positieve signalen om het EK te gaan spelen”, zegt Arjan van der Laan tegenover NOS-presentator  Gert van ’t Hof. “Van de zomer is het natuurlijk wel zo dat ik wat ondersteuning heb gekregen en ook wel heb gevraagd om het nog beter te doen, want ik had wel zoiets van op het moment dat dat gebeurd, kunnen we misschien nog 2 of 3 procent beter presteren. Daarin ben ik ook volle bak aan het werk gegaan en hebben wij volgens mij goede stappen gezet.”

Van der Laan koestert zelf geen wrok jegens technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen. “Hans (red. Van Breukelen) moet gewoon de keuzes maken die die denkt dat ie moet maken. Dat is zijn job. Het is meer dat ik teleurgesteld ben dat ik het niet door kan zetten en dat ik het karwei niet af mag maken. Het is eerder dat ik teleurgesteld ben dan dat ik Hans verwijt dat hij z’n keuze maakt.”

Ondanks het feit dat Van der Laan pas vijftien maanden als bondscoach aan de slag was, kijkt hij met veel trots terug op de afgelopen periode. “Ik vond het heel bijzonder om bondscoach te mogen zijn en ik was ook heel erg dankbaar voor Jelle Goes en Minke Booij. Ik heb mijn verantwoordelijkheid daar gepakt en ik heb volgens mij op een prettige manier kunnen werken met de speelsters en een hele nauwe samenwerking gepakt om het beste eruit te halen. En dat traject stopt nu, maar de laatste stage gaf mij voldoende vertrouwen en perspectief om door te gaan.”

“Ik had vooral na de wedstrijd tegen Engeland het gevoel dat we echt op de goede weg waren en ik werd daar eigenlijk nog in bevestigd door Foppe (red. De Haan). Dat signaal kreeg ik ook gewoon van de meiden op het veld en ook naderhand in de kleedkamer. Hetgeen dat ze daar terugkoppelden, daar werd ik in ieder geval heel warm van.”

Ten slotte gaf Van der Laan aan het “heel zuur” te vinden dat hij juist vlak voor het EK de deur is gewezen. “Wat mij van de week is aangegeven, is dat ze te weinig vertrouwen in me hebben.”

 

Het bericht Update: Wegen bondscoach Van der Laan en KNVB scheiden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *