Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie round-up van speelronde 14

15726297_1828173557452733_7599541289419280763_n1Telstar en Ajax maakten er een waar doelpuntenfestijn van en dat was zeker de verdienste van de thuisclub. Nadat Telstar twee keer op voorsprong kwam kon Ajax alsnog de winst naar zich toe trekken, 3-6. Merel van Dongen, Chantal de Ridder (Ajax) en Linda Bakker (Telstar) wisten ieder twee keer te scoren. De overige doelpunten kwamen op naam van Katja Snoeijs (Telstar), Kelly Zeeman en Lucienne Reichardt (Ajax). Anouk Hoogendijk viel geblesseerd uit.

PSV heeft thuis tegen PEC Zwolle flink uitgehaald. Het werd een klinkende 6-0 overwinning op De Herdgang met doelpunten van Jeslynn Kuijpers (3x), Nadia Coolen, Lucie Akkerman en Sisca Folkertsma. Het uitgebreide wedstrijdverslag kun je hier lezen en bekijk hier de interviews met Jeslynn Kuijpers en Vanessa Susanna.

En het snelste doelpunt in de Eredivisie, wellicht de snelste ooit in de geschiedenis, kwam op naam van Tiny Hoekstra. Al na 36 seconden lag de bal achter keepster Renate Verhoeven en die klap kwam Achilles ’29 niet meer te boven. Via Kerstin Casparij kwam Heerenveen op een 0-2 voorsprong waarbij 20 minuten voor tijd de thuisploeg via Amber Mutsaers een tegendoelpunt wist te maken. Daarna ging het spel op en neer maar topscorer bij de Friezen, Simone Kets, maakte 5 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken.

FC Twente verloor met 3-2 nadat het voor rust, door doelpunten van Eshly Bakker en Ellen Jansen, op een veilige en sterke 0-2 voorsprong was gekomen. De Haagse motor ging draaien en uiteraard viel de winnende in het “Haags kwartiertje” via Victoria Pelova. De overige doelpunten voor ADO Den Haag werden gemaakt door Pia Rijsdijk en Michelle Vrieling.

Met nog 7 speelronden te gaan heeft Ajax zich al geplaatst voor de play-offs. FC Twente en ADO Den Haag mogen uitvechten wie straks het gunstigste kan starten in de play-offs voor de landstitel. PSV lijkt een marge op te bouwen en kan direct na de winterstop thuis tegen Telstar de 4e plaats een stuk veiliger maken. Heerenveen heeft nog een kans, maar dat kan alleen als ze alles winnen. Een spannende ontknoping!

Het bericht Eredivisie round-up van speelronde 14 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *