Vanity Lewerissa vol ambitie: “Het EK, dat zou mooi zijn”

vanity-psv

Als een gelouterde spits besloot Vanity Lewerissa in de zomer van 2015 haar club Standard Luik te verlaten voor PSV. Op de Nederlandse velden liet zij al snel haar kwaliteiten zien met veel doelpunten als gevolg. Iets meer dan een jaar geleden sloeg echter het noodlot toe. De goedlachse aanvalster loopt namelijk een ernstige knieblessure op waardoor ze uiteindelijk maandenlang langs de zijlijn heeft moeten toekijken. Nu is Lewerissa weer helemaal fit en blikt ze samen met PSV Magazine terug op deze periode.

In een openhartig interview vertelt Lewerissa over het moment dat ze in het ziekenhuis te horen kreeg dat haar knie in gruzelementen ligt. “Alles kapot. Dan zak je door de grond. Je weet gewoon dat je er heel lang uit ligt. Minimaal negen maanden na de operatie,” aldus de huidige topscoorder van PSV Vrouwen, die ondanks deze mokerslag strijdvaardig bleef. “Toen zei ik al tegen mijn vader dat ik er medio oktober weer zou staan. Dat voelde ik.”

Tijdens de revalidatie besloot Lewerissa haar ploeg nauwlettend te blijven volgen. “Je ziet die meiden voetballen en je wilt eigenlijk meedoen. Maar je hoort gewoon bij het team en ik vind ook dat je het team moet steunen.”

Uiteindelijk weet Lewerissa na een lange periode van tien maanden de belofte aan haar vader in te lossen. Op het groene gras van Sportpark de Herdgang, waar ze haar blessure tijdens een doordeweekse training opliep, maakt de spits van PSV haar eerste speelminuten van het seizoen. En met succes, want ze luistert haar rentree op met een uitstekend doelpunt. “Dat was was wel mooi moment. Daar werk je al die tijd voor. Ik voelde me goed en was klaar om die minuten te maken.”

Inmiddels straalt Lewerissa weer als vanouds en dat ze weer fit is, laat ze merken ook. Sinds haar invalbeurt tegen Telstar heeft ze al negen doelpunten gescoord. In de jacht op de titel hoopt Lewerissa zich wederom in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal. “Komend jaar is het EK, dat zou mooi zijn.”

Het bericht Vanity Lewerissa vol ambitie: “Het EK, dat zou mooi zijn” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!