Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Eredivisie samengevat in mooie statistieken

De eerste competitiehelft van de Eredivisie zit erop, waardoor het na 14 speelronden tijd is om de balans op te maken. Inmiddels zijn er 56 wedstrijden gespeeld met een gemiddelde van 3.8 goals per wedstrijd. In totaal zijn er namelijk 211 doelpunten gescoord, waarvan 3 eigen doelpunten. Kijkend naar het aantal kaarten valt er te concluderen dat het er tot nu toe erg gemoedelijk aan toe gaat. Er werden slechts 85 kaarten uitgedeeld – 1 rode kaart en 84 gele kaarten.

Tot nu toe werden er 13 keepsters, 51 verdedigers, 47 middenvelders en 49 aanvallers opgesteld in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen heeft tot nu toe de meeste speelsters gebruikt, 23. De groengelen worden gevolgd door Telstar (21), PEC Zwolle, PSV, Heerenveen, en FC Twente (20). Bij Ajax heeft coach Ed Engelkes 19 speelster speelminuten laten maken. Achilles’ 29 sluit met een kleine selectie het rijtje af, de debutant kwam niet verder dan 17 speelsters.

De meeste thuisdoelputen

Er zijn drie speelsters die ieder 5x wisten te scoren: Katja Snoeijs, Pia Rijsdijk en Jeslynn Kuijpers. De volgende 7 speelsters wisten ieder 4x te scoren: Jassina Blom, Ellen Jansen, Marjolein van den Bighelaar, Vanity Lewerissa, Simone Kets, Babiche Roof, Desiree van Lunteren en Jill Roord.

De meeste uitdoelpunten

Op vreemde bodem wisten Ellen Jansen, Katja Snoeijs en Vanity Lewerissa ieder 5x te scoren. Marjolein van den Bighelaar en Eshly Bakker ieder 4x. En de volgende groep speelsters scoorde ieder 3x: Maxime Bennink, Chantal de Ridder, Myrthe Moorrees, Pia Rijsdijk, Vanessa Susanna en Lineth Beerensteyn.

De keepsters

Nadja Olthuis, Elixabete Sarasola en Jennifer Sarasola stonden altijd in de basis en speelde volledige speelminuten meen. De meeste cleansheets zijn voor Elixabete Sarasola (9), kort daarachter Angela Christ (5) en 3 keepsters met ieder 2: Renate Verhoeven, Barbara Lorsheyd en Jennifer Vreugdenhil. Annerens Tijm, Devi Venema, Roxanne Barker, Manon Bosch, Nicolle Martens en Kelly Steen wisten ieder 1x de nul te houden. Nadja Olthuis en Jade Adan is het nog niet gelukt om een wedstrijd op de nul te spelen.

Buiten ADO Den Haag, Ajax en PEC Zwolle gebruikten de andere 5 teams twee keepsters. Er waren twee keepsters die een gele kaart kregen, Elixabete Sarasola en Jade Adan.

Manon Bosch & Renate Verhoeven (Achilles ’29), Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag), Elixabete Sarasola (Ajax), Barbara Lorsheyd & Jade Adan (FC Twente), Devi Venema & Roxanne Barker (Heerenveen), Nadja Olthuis (PEC Zwolle), Angela Christ & Annerens Tijm (PSV), Kelly Steen & Nicolle Martens (Telstar).

De meeste speelminuten

Wie o wie maakte de meeste speelminuten? Tot op heden hebben Nadja Olthuis (KP), Lieke Huls, Sharon Kok, Elise Meijerink, Maruschka Waldus, Elixabete Sarasola Nieto (KP), Pia Rijsdijk, Jennifer Vreugdenhil (KP), Amber Mutsaers en Kika van Es alle Eredivisie wedstrijden gespeeld.

De meeste kaarten

Lydia Borg en Priscilla Mesker pakten ieder 4x een gele kaart. Anouk van Vilsteren, Victoria Pelova, Davina Philtjens, Babiche Roof en Sharon Kok ieder 3x. De enige rode kaart komt op naam van Daphne Koster, die deze opliep thuis tegen PSV.

Wie startte vaak in de basis

Van de 160 speelsters die in de eerste seizoenshelft minuten wisten te maken, hebben er 24 speelsters het vaak in de basis gestaan. Daar gaan we dan: Maruschka Waldus, Victoria Pelova, Pia Rijsdijk, Angela Christ (KP), Lieke Huls, Danique Kerkdijk, Michelle van der Laan, Demi ter Maat, Simone Kets, Elise Meijerink, Kika van Es, Elixabete Sarasola Nieto (KP), Marjolein van den Bighelaar, Esmee de Graaf, Melanie Bross, Jassina Blom, Nadja Olthuis (KP), Jennifer Vreugdenhil (KP), Sharon Kok, Joos van Os, Suzanne Giesen, Judith Frijlink, Amber Mutsaers en Katja Snoeijs.

Het vaakst gewisseld

We hebben ook gekeken naar welke speelsters het vaakst zijn gewisseld. Dit kan zijn vanwege blessures, tactische omzettingen, of minder goed spel. De groep bestaat uit Loïs Oudemast, Eshly Bakker, Ana Maria Romero Moreno, Tiny Hoekstra, Rebecca Doejaaren, Ellen Jansen, Marlous Pieëte, Mauri van de Wetering, Michelle Hendriks, Nance van der Meer, Kelly Zeeman, Sanne van der Velden, Alex Baarda, Vesna Veltrop en Linda Bakker.

Het vaakst ingevallen

Er zijn natuurlijk ook een aantal speelsters die het vaakst minuten moeten maken als invalster: Kim van Velzen, Betsy Hassett, Bente Jansen, Inessa Kaagman, Nance van der Meer, Sabrine Ellouzi, Pleun Raaijmakers, Beau Rijks, Maxime Bennink, Alex Baarda, Carmen Simonis en Dominique Vugts.

De meeste thuisdoelpunten als team

PSV (23), ADO Den Haag (19), FC Twente (19), Heerenveen (16), Telstar (15), Ajax (15), Achilles ’29 (5) en PEC Zwolle (4).

De meeste uitdoelpunten als team

Ajax (19), FC Twente (17), PSV (14), ADO Den Haag (12), Telstar (10), PEC Zwolle (8), Heerenveen (7) en Achilles ’29 (5).

Hieronder de doelpuntenmakers (208) per team inclusief de eigen doelpunten (3):

Spelers Doelpunten Team
Bonita Theunissen 3 Achilles ’29
Kika van Es 2 Achilles ’29
Michelle van der Laan 2 Achilles ’29
Amber Mutsaers 1 Achilles ’29
Joy Kersten 1 Achilles ’29
Yvette Derks 1 Achilles ’29
Spelers Doelpunten Team
Pia Rijsdijk 8 ADO Den Haag
Victoria Pelova 5 ADO Den Haag
Marthe van Erk 3 ADO Den Haag
Nadine Noordam 3 ADO Den Haag
Sharona Tieleman 3 ADO Den Haag
Lindsey Keizerweerd 2 ADO Den Haag
Michelle Vrieling 2 ADO Den Haag
Carmen Simonis 1 ADO Den Haag
Jessie van Leeuwen 1 ADO Den Haag
Nance van der Meer 1 ADO Den Haag
Priscilla Mesker 1 ADO Den Haag
Yvette van der Veen 1 ADO Den Haag
Spelers Doelpunten Team
Marjolein van den Bighelaar 8 Ajax
Desiree van Lunteren 5 Ajax
Kelly Zeeman 5 Ajax
Chantal de Ridder 4 Ajax
Merel van Dongen 3 Ajax
Anouk Hoogendijk 2 Ajax
Betsy Hassett 2 Ajax
Dominique Vugts 1 Ajax
Inessa Kaagman 1 Ajax
Loïs Oudemast 1 Ajax
Lucienne Reichardt 1 Ajax
Soraya Verhoeve 1 Ajax
Spelers Doelpunten Team
Ellen Jansen 9 FC Twente
Eshly Bakker 6 FC Twente
Jill Roord 5 FC Twente
Lineth Beerensteyn 5 FC Twente
Renate Jansen 3 FC Twente
Sabrine Ellouzi 2 FC Twente
Bente Jansen 1 FC Twente
Danique Kerkdijk 1 FC Twente
Lenie Onzia 1 FC Twente
Marthe Munsterman 1 FC Twente
Maruschka Waldus 1 FC Twente
Siri Worm 1 FC Twente
Spelers Doelpunten Team
Jassina Blom 5 Heerenveen
Nathalie van den Heuvel 5 Heerenveen
Simone Kets 5 Heerenveen
Tiny Hoekstra 3 Heerenveen
Kim van Velzen 2 Heerenveen
Dorien Zeinstra 1 Heerenveen
Kerstin Casparij 1 Heerenveen
Laura Strik 1 Heerenveen
Spelers Doelpunten Team
Esmee de Graaf 3 PEC Zwolle
Maxime Bennink 3 PEC Zwolle
Rebecca Doejaaren 3 PEC Zwolle
Anouk van Vilsteren 1 PEC Zwolle
Judith Frijlink 1 PEC Zwolle
Suzanne Giesen 1 PEC Zwolle
Spelers Doelpunten Team
Vanity Lewerissa 9 PSV
Vanessa Susanna 6 PSV
Jeslynn Kuijpers 5 PSV
Myrthe Moorrees 4 PSV
Sisca Folkertsma 3 PSV
Kirsten Koopmans 2 PSV
Lucie Akkerman 2 PSV
Michelle Hendriks 2 PSV
Aniek Nouwen 1 PSV
Melissa Evers 1 PSV
Nadia Coolen 1 PSV
Yvonne van Schijndel 1 PSV
Spelers Doelpunten Team
Katja Snoeijs 10 Telstar
Babiche Roof 6 Telstar
Linda Bakker 3 Telstar
Suzanne Admiraal 2 Telstar
Alex Baarda 1 Telstar
Anna Ursem 1 Telstar
Anne-Fleur Duppen 1 Telstar
Sharon Kok 1 Telstar
Spelers Eigen doelpunt Team
Fréderique Nieuwland 1 (ADOvsZWO) ADO Den Haag
Lucie Akkerman 1 (PSVvsTWE) PSV
Nena Hopmans 1 (ACHvsTWE) Achilles ’29

Het bericht De Eredivisie samengevat in mooie statistieken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *