Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mary Kok vecht voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen

knipsel

Mary Kok was jarenlang werkzaam als succesvol coach van FC Twente, maar inmiddels is ze druk bezig om haar maatschappelijk carrière verder op te bouwen. Kok knokt met haar FootballEquals Academy voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de voetballerij.

De FootballEquals Academy is wereldwijd de eerste professionele voetbalacademie waar jongens en meisjes samen trainen op basis van talent in plaats van geslacht. Op deze manier tracht Mary Kok het beste uit de spelers te halen en wil ze voorkomen dat er vooraf teveel in hokjes wordt gedacht.

In een interview met deondernemer.nl geeft ze aan dat jongens en meisjes veel van elkaar kunnen leren. “Jongens zijn bijvoorbeeld vaker individualistisch ingesteld, zij staan graag in de spits, willen shinen. Meiden willen het beste voor het team, ze willen geaccepteerd worden. Als je elkaar kunt beïnvloeden, is dat al winst. Wij helpen ze om hun droom te realiseren om de beste voetballer te worden. Dat doen we door ze goed op te leiden. De beste spelers trainen met elkaar, ongeacht of ze jongen of meisje zijn.”

Daar waar Kok in het interview vooral refereert naar haar idealen, is haar academy natuurlijk ook een prachtige stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. We wensen Mary daarom veel succes met haar project.

bron: deondernemer.nl

Het bericht Mary Kok vecht voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *