Onrust binnen de Amerikaanse voetbalwereld houdt aan

usff

Het debat over loonongelijkheid tussen het Amerikaanse vrouwen- en mannenelftal heeft een nieuwe wending genomen. Rich Nichols, die namens de spelersorganisatie de belangen van de Amerikaanse vrouwen behartigde, werd vlak voor de jaarwisseling door de speelsters bedankt voor bewezen diensten.

Deze week bleef het echter niet bij het ontslag van Nichols. Een paar dagen geleden deed enfant terrible Hope Solo een boekje open over de huidige voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, Sunil Gulati. In een column voor GOOD Magazine schreef de keepster dat Gulati speelsters onder druk zet om zo angst en verdeeldheid binnen de spelersgroep te creëren. Ondanks het feit dat Solo een half jaar geschorst is vanwege haar taalgebruik na de verloren kwartfinale van de Olympische Spelen in Rio, mengt ze zich nog altijd in de strijd tegen de loonkloof.

Het botert namelijk al een tijdje niet meer tussen de Amerikaanse voetbalbond en het gerenommeerde Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal. In maart dienden vijf sterspeelsters namens de gehele selectie een klacht in bij het Amerikaans College voor Gelijke Arbeidsrechten wegens salarisdiscriminatie. Carli Lloyd, Alex Morgan, Beck Sauerbrun, Megan Rapinoe en de eerder genoemde Hope Solo lieten toen al weten dat ze het enorm kwalijk vinden dat het mannenelftal een hoger salaris ontvangt voor hun prestaties.

Het eerstvolgende prestigieuze toernooi waaraan het Amerikaanse vrouwenelftal zal meedoen is de SheBelieves Cup in maart. Tegen die tijd hopen beide partijen de lucht geklaard te hebben. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan overwegen de Amerikaanse vrouwen een staking. Eerder bepaalde de rechter dat de speelsters in ieder geval tot aankomende zaterdag (31 december) niet mogen gaan staken, maar als de huidige cao niet snel veranderd, kan deze soap nog wel even voortduren.

Lees hier de volledige column van Hope Solo

Het bericht Onrust binnen de Amerikaanse voetbalwereld houdt aan verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!