Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De mooie, maar korte carrière van Karin Stevens

Karin Christiaan Ida Catharina Stevens, geboren en getogen in Limburg zag het voetbaldaglicht op 11 juni 1989. Ze begon met voetballen bij Leonidas Wolder (Maastricht) maar verhuisde al op jonge leeftijd verhuisde naar SC Jekerdal. Toen ze daar nog bij de jongens speelde, maakte ze haar debuut als international – amper zeventien jaar jong, op 31 augustus 2006. In die periode werd ze vaak vergeleken met Heerenveen spits Klaas-Jan Huntelaar. Ze is van oorsprong een aanvallende middenvelder maar kon op elke positie voorin uit de voeten.

In 2007 werd de Eredivisie opgestart met als doel om te kunnen leven en spelen als een echte professional, waar ook een salaris tegenover moet staan. Over dat item gaan we het nu niet hebben, maar Stevens had al een contract getekend bij FC Twente. Vanwege de regelgeving omtrent een maximaal aantal internationals bij een Eredivisie team kon ze niet langer uitkomen voor de club uit Enschede. Een oplossing werd gevonden bij Willem II.

Ze was zo lekker bezig dat ze meteen de eerste topscorer van de Eredivisie werd met 20 doelpunten in 22 wedstrijden. Een hardnekkige schouderblessure zorgt er echter voor dat ze in het seizoen 2008/2009 na de winterstop niet verder komt dan 10 doelpunten. Tussendoor krijgt ze twee geweldige aanbiedingen om in het buitenland te spelen: Brøndby IF en LdB FC Malmö tonen interesse. Ze kiest voor de zekerheid van een maatschappelijke carrière na het voetbal en rond om deze reden haar opleiding Sport & Bewegen af. Hierdoor moet ze de aanbiedingen uit het buitenland voorlopig naast zich neerleggen.

Helaas slaat het noodlot weer toe en is een tweede operatie onvermijdelijk. Na de revalidatie komt het uiteindelijk weer goed en kan ze wederom aansluiten bij Oranje en dus ook bij het team dat de halve finales wist te halen op het EK in Finland in 2009. Daarin werd het ternauwernood, in het tweede deel van de verlenging, door Engeland met 2-1 verslagen. Het enige doelpunt, de 1-1, werd gemaakt door Marlous Pieëte (FC Twente & Ajax).

De opstelling van de halve finale, onder leiding van bondscoach Vera Pauw, bestond uit:

Loes Geurts (Fortuna Wormerveer); Dyanne Bito (Fortuna Wormerveer), Daphne Koster (Fortuna Wormerveer), Manoe Meulen (SC ’t Zand), Petra Hogewoning (Saestum); Anouk Hoogendijk (Saestum), Annemieke Kiesel-Griffioen* (FCR 2001 Duisburg), Sylvia Smit (Oranje Nassau); Manon Melis (FC Malmö), Karin Stevens (SC ’t Zand) en Marlous Pieete (ATC’65).

De bank bestond uit de volgende groep: Kirsten van de Ven (SC ’t Zand, Marije Brummel (Oranje Nassau), Marloes de Boer (ATC’65), Claudia van den Heiligenberg (AZ), Sherida Spitse (Oranje Nassau), Lianne de Vries (FC Utrecht Academie), Jeanine van Dalen (Ter Leede), Chantal de Ridder (AZ), Shanice van de Sanden (FC Utrecht), Petra Dugardein (Willem II) en Angela Christ (Saestum).

Later kwam Karin Stevens nog uit voor Lierse SK en Ladies Genk. Ze werd in haar carrière drie keer verkozen tot beste sporter van Maastricht (2006, 2007 en 2008). Voor Oranje maakte ze 16 doelpunten in 35 wedstrijden. Voor Willem II scoorde Karin 32 keer in 37 wedstrijden.

En tot op de dag van vandaag is Karin Stevens de enige Nederlandse met een UWCL beker op haar naam.

Het bericht De mooie, maar korte carrière van Karin Stevens verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *