Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Iets voor jou 7 tegen 7 binnen je vereniging?

Steeds meer verenigingen zien de voordelen om te starten met deze voetbalvorm voor vrouwen. Niet vreemd, want het is ontstaan vanuit de behoefte van veel speelsters die graag een balletje trappen, maar om verschillende redenen dit niet (meer) willen of kunnen in de reguliere competitie.

Speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen, oud-speelsters die nog graag een potje voetballen op een recreatieve manier, teams die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen.

Om te voorkomen dat deze liefhebsters definitief stoppen met voetballen, biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het 7×7 voetbal. Daarnaast biedt 7×7 voetbal startende teams die nog onvoldoende speelsters hebben om een compleet elftal samen te stellen de mogelijkheid om toch te voetballen.

De eerstkomende mogelijkheid om als vereniging deel te nemen aan 7×7 voetbal is de voorjaarsreeks, een korte reeks van wedstrijden in het voorjaar. Van eind februari t/m april, wordt er op minimaal vier vrijdagavonden (of zaterdag of zondag) gevoetbald. Afhankelijk van de grootte van de poule, spelen teams per avond minimaal vier korte wedstrijden van 20 minuten.

Omdat vrouwen van 30 jaar en ouder niet altijd tegen jongere meiden willen voetballen hanteren we twee leeftijdscategorieën:
• Categorie 18+: Speelsters van alle leeftijden mogen in deze categorie meespelen.
• Categorie 30+: Alleen speelsters van 30 jaar en ouder mogen in deze categorie meespelen.

De voordelen voor jouw vereniging:
• Door het aanbieden van deze voetbalvorm kun je leden langer voor je vereniging behouden.
• Het 7×7 voetbal is een oplossing voor verengingen met een kleine groep vrouwelijke leden waarmee het lastig is om een elftal te vormen.
• Het 7×7 voetbal biedt de mogelijkheid om nieuwe leden te binden. Denk hierbij aan ex-leden en ouders van voetballende kinderen.
• Kans om leden te binden aan vrijwilligersfuncties 7×7 voetbal heeft positieve effecten op bijvoorbeeld de sfeer en omzet in de kantine en het draagt bij aan een optimale benutting van de accommodatie.

Inschrijven

Voor inschrijven en vragen over het 7×7 voetbal kunt u terecht bij de KNVB medewerker in uw district. Via de secretaris van de club (digitaal inschrijven) of gedurende het seizoen via de afdeling wedstrijdzaken kunnen verenigingen teams aanmelden. De e-mailadressen per district zijn:

noord-competitie-veld@knvb.nl
oost-competitie-veld@knvb.nl
west1-competitie-veld@knvb.nl
west2-competitie-veld@knvb.nl
zuid1-competitie-veld@knvb.nl
zuid2-competitie-veld@knvb.nl

Het bericht Iets voor jou 7 tegen 7 binnen je vereniging? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *