Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Eredivisie topscorer aller tijden: tussenklassement

De eredivisie bestaat 6,5 jaar. Als je de BeNe League ook meerekent 10 jaar. We hebben ervoor gekozen om dit niet te doen en de statistieken van de BeNe League in een volgend artikel te bespreken. In 6,5 jaar Eredivisie wisten 238 speelsters in totaal 1565 doelpunten te maken. Dit levert de volgende statistieken op.

Er zijn maar enkele speelsters die vanaf het begin in 2007 in de Eredivisie spelen of later terug zijn gekomen. We willen in ieder geval één speelster uitlichten. Als we kijken naar wie het langst in de Eredivisie speelt én daarin ook elk seizoen wist te scoren dan is dat Dominique Vugts. De huidige stand-in aanvalster van Ajax scoorde in deze 7 seizoenen 38 keer voor respectievelijk Willem II, FC Utrecht, ADO Den Haag en Ajax (exclusief haar doelpunten in de BeNe League).

Er zijn drie speelsters die ieder in 6 seizoenen erin zijn geslaagd minimaal een doelpunt te maken: Chantal de Ridder, Mandy Versteegt en Renate Jansen. Als we de huidige topscorers verwerken in de all-time topscorerslijst, dan ziet de top-10 (van laag naar hoog) er als volgt uit:

topscorers-aller-tijden

Overigens staat Ellen Jansen “onterecht” door de stichting Eredivisie Vrouwen aangemerkt als tijdelijke topscorer van het huidige seizoen, klik hier voor de actuele topscorerslijst van 2016/17.

Hoeveel doelpunten vielen er per seizoen?

de-doelpunten-per-seizoen

Hoeveel speelsters per seizoen wisten het net te vinden?

aantal-speelster-dat-wist-te-scoren

Wie zijn de topscorers van de vorige Eredivisie edities?

Speler Team DP Seizoen
Karin Stevens Willem II 20 2007-2008
Sylvia Smit Heerenveen 14 2008-2009
Chantal de Ridder AZ 11 2009-2010
Sylvia Smit Heerenveen 11 2009-2010
Chantal de Ridder AZ 19 2010-2011
Priscilla de Vos Telstar 16 2011-2012
Jill Roord FC Twente 20 2015-2016

Het bericht De Eredivisie topscorer aller tijden: tussenklassement verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *