Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Olympique Lyon voor vijfde keer op rij gekozen tot beste team

Olympique Lyon is voor de vijfde keer op rij als beste vrouwenvoetbalteam van de wereld gekozen. Een speciale ranking van de IFFHS, met daarbij hulp van 56 landen, heeft dat uitgewezen. Het was tevens ook het vijfde jaar dat deze vrouwenvoetbal experts bestaan.

Olympique Lyon, waar straks ook wereld ster Alex Morgan gaat spelen, had een fantastisch 2016 met drie hoofdprijzen: kampioen van Frankrijk, winnaar van de Franse beker en natuurlijk winnaar van de UWCL. Olympique Lyon speelde twee keer gelijk in de Franse competitie D1Féminine en verloor één keer. Dit was nota bene tegen het Paris Sint Germain van Loes Geurts. Alsof dat nog niet genoeg is wonnen ze alle andere nationale en internationale wedstrijden. De Noorse Ada Hegerberg werd met 54 doelpunten in 34 wedstrijden de topscorer van Europa.

Een leuk detail is het feit dat er 23 verschillende nationaliteiten in het team van Olympique Lyon zitten. Speelsters zijn afkomstig uit Duitsland, Japan, Noorwegen, Zweden en Nieuw-Zeeland. Hiermee is Olympique Lyon het voorbeeld van sportieve diversiteit en, zoals gezegd, komt de Amerikaanse Alex Morgen ook nog een paar maanden mee spelen.

FC Bayern Munchen, met Vivianne Miedema, Stefanie van der Gragt en Jacintha Weimar, staat op een mooie derde plek. Tessel Middag, Loes Geurts en Lieke Martens staan in ieder geval in de top 10 met respectievelijk Manchester City, Paris Saint Germain en FC Rosengard.

# Team Land Punten
1 Olympique Lyon Frankrijk 241
2 VFL Wolfsburg Duitsland 101
3 FC Bayern München Duitsland 34
4 Portland Thorns FC VS 24
5 Paris SG Frankrijk 10
6 Chelsea FC Engeland 8
7 Manchester City FC Engeland 6
8 Melbourne City Australie 2
9  Athletic Bilbao Spanje 2
10 FC Barcelona Spanje 1
10 FC Rosengard Zweden 1

Het bericht Olympique Lyon voor vijfde keer op rij gekozen tot beste team verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *