Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vivianne Miedema: de beste bij Bayern München

Onze Oranje spits ontwikkelt zich steeds beter in de Duitse Bundesliga en is daarom door één van de grootste FC Bayern München blogs verkozen tot beste speelster van 2016. Alleen al op basis van haar statistieken is ze een koploper.

Het scoren zit in haar bloed, haar hartslag is altijd onder controle en daarom is juichen een beroepsmatige keuze, ingetogen. Miedema is in 2016 gekroond tot de beste met een totaal van 27 doelpunten:

naam Tot UWCL Comp. Beker Tot. min. Goals/90
Vivianne Miedema 27 7 13 5 1976 1,23

Als we de gemiddeldes van Miedema vergelijken met die van de mannelijke topscorers dan doet zij hiervoor zeker niet onder: Messi (1,05), Ronaldo (0,96), Pierre-Emerick Aubameyang (1,07) en OLivier Giroud (1,34).

Miedema speelt nu 2,5 jaar voor Bayern München en mede door haar komst kan het team meer vooruit spelen en vaak ook de wedstrijd domineren door met veel pressie te voetballen. Hierdoor worden de kwaliteiten van Miedema nog beter benut en dat is precies de rust die Bayern München nodig heeft in en rondom de zestien. De tegenstanders in Duitsland denken haar te kennen door regelmatig op buitenspel te gaan spelen, maar daarin wordt ze ook steeds slimmer en in de lucht is ze ook moeilijk te verslaan.

Al met al groeit onze 20-jarige Oranje spits steeds meer uit tot een wereldtopper! Een speler die zich meer en meer tot een complete speler ontpopt en met speels gemak haar doelpunten weet te maken.

Hieronder een oud interview met FoxSports:

Het bericht Vivianne Miedema: de beste bij Bayern München verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *