Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Alex Morgan zet eindelijk voet op Franse bodem

Alex Morgan is donderdagavond na een lange reis aangekomen in Frankrijk. Ze zal in ieder geval voor de komende zes maanden uitkomen voor Olympique Lyonnais in de D1Féminin competitie. Uiteraard zal ze ook in de UWCL te bewonderen zijn. De kersverse aanwinst zal het met haar club in de kwartfinale gaan opnemen tegen VfL Wolfsburg – een herhaling dus van de finale van vorig jaar, die Lyon uiteindelijk na penalties wist te winnen.

Wellicht zal de Amerikaanse sterspeelster volgend jaar ook nog te bewonderen zijn Europa, want Lyon heeft namelijk de optie om haar contract met één seizoen te verlengen. De verwachting is echter dat ze na de zomer weer zal terugkeren naar haar club in Amerika, Portland Thorns FC. Desondanks gaf Morgan bij aankomst aan erg blij te zijn met de nieuwe uitdaging. “Dit is gewoon een geweldige kans om te spelen met de beste spelers van de wereld voor een toonaangevende club.”

Naast Morgan tekende de Duitse verdedigster Josephine Henning afgelopen week ook een contract bij Lyon. Henning speelde voorheen bij Arsenal nog samen met enkele Oranje Leeuwinnen, namelijk met Sari van Veenendaal, Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk. Op dit moment zijn de fans van Lyon in ieder geval erg blij met de komst van Morgan.

Het bericht Alex Morgan zet eindelijk voet op Franse bodem verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *