Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

GJS wint eerste editie Proxsys Cup

De eerste editie van het zaalvoetbaltoernooi “Proxsys Cup” is donderdagavond gewonnen door GJS. In de finale werd na een mooie wedstrijd met 4-2 afgerekend van tegenstander SteDoCo. De top-3 topscorers van het toernooi waren Patricia Looijen (GJS, 10), Romy Steegwijk (GJS, 6) en Esther Lakerveld (SteDoCo, 6).

Niet alleen was GJS in de poule de duidelijke winnaar, spits Patricia Looijen was eveneens de duidelijke topscorer. En ook in de finale had ze nog geen minuut nodig om haar doelpuntentotaal van acht op te schroeven. De 0-1 was daarmee een feit en de ban gebroken.

In het vervolg gingen de dames uit Hoornaar op jacht naar de gelijkmaker, maar vond daar steeds GJS-goalie Hannah van de Heuvel op hun pad. Met een aantal puike reddingen zorgde zij ervoor dat GJS met een voorsprong de rust in ging. Want ook GJS had na de vroege openingsgoal moeite met het creëren van kansen.

In de tweede helft had GJS net zo kort nodig als in de eerste om een gaatje te vinden in de Hoornaarse defensie. Looijen zorgde met haar tiende doelpunt van het toernooi voor de 0-2 voorsprong namens de Gorkumse Jonge Spartanen. De beslissing was dat nog niet, maar die volgde zes minuten later alsnog. Luka Verweij noteerde de 0-3 en leek GJS naar de winst te schieten, want Van de Heuvel was ook na rust niet te passeren.

Een iets te voorbarige conclusie, zo bleek. Binnen twee minuten wisten SteDoCo’s topschutter Esther Lakerveld en Birgit Lakerveld met twee knappe afstandsschoten toch doel te treffen.

De spanning was daarmee terug in de wedstrijd en de Hoornaarse dames roken bloed. De jacht op de gelijkmaker was geopend. Helaas wist SteDoCo het hoge tempo niet vol te houden, waardoor er ruimtes achterin vielen. Looijen zorgde ditmaal niet voor de afwerking, maar voor het voorbereidende werk en gunde Daniëlle Kortlever de 2-4.

Dát bleek wel de beslissing en daarmee won GJS de allereerste editie van het damestoernooi van de Proxsys Cup.

1. 0-1 Patricia Looijen
21. 0-2 Patricia Looijen
27. 0-3 Luka Verweij
32. 1-3 Esther Lakerveld
33. 2-3 Birgit Bijleveld
35. 2-4 Daniëlle Kortlever

Het bericht GJS wint eerste editie Proxsys Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *