Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Twee overwinningen in Engeland voor SC ’t Gooi

20170107_sctgooi_lineup
2017 had niet beter kunnen beginnen voor de ploeg van Jaap Hofman. Drie januari vertrok het team naar Liverpool, waar 2 wedstrijden op het programma stonden. Eerst stond er een stadswandeling op het programma. ’t Gooi bezocht onder andere de (prachtige!) bibliotheek van Liverpool en het marine- en slavernij museum.

Om half twee werd er geluncht in een van de pasta restaurants van de wereldberoemde kok Jamie Oliver. Na deze heerlijke sportmaaltijd vertrok het eerste samen met alle meegereisde supporters naar het stadion van de Bolton Wanderers. Daar kregen zij een persoonlijke rondleiding van de coach en een speelsters van onze tegenstander. Na deze over welmende en exclusieve rondleiding begaf het gezelschap zich naar het trainingscomplex van de Bolton Wanderers, waar de wedstrijd gespeeld zou gaan worden.

Bolton Wanderes – SC ’t Gooi
’t Gooi komt voor rust op 0-1 voorsprong door een prachtige treffer van het jongste talent van het eerste: Tess Linnekamp. De tweede helft zette ’t Gooi het goede spel voort. Na rust kwamen hier nog eens 4 treffers bij. Tess maakt haar tweede gevolgd door twee treffers van Julia Hofman en één doelpunt van Sabrina Pufflijk, wat de eindstand brengt op een prachtige 0-5 overwinning. De Bolton Wanderers hebben al een rematch aangevraagd. Zij zullen dan naar Nederland toekomen!

20170107_sctgooi_eten

Sigthseeing
Na een mooie sightseeingtour, werd ook het stadion en museum van Liverpool, Anfield Road bezocht. Indrukwekkend. Daarna volgde het hoogtepunt van de trip, de wedstrijd tegen Liverpool. Wat een wedstrijd was het! Tegen Liverpool FC Development Squad werd aangetreden bij de Liverpool Football Academy. Een prachtig complex waar ’t Gooi in de kleedkamer hun coach Vicky Jepson kort mochten ontmoeten voor de wedstrijd.

Liverpool – SC ’t Gooi
Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de meiden van Liverpool vol gas. Meteen werd duidelijk dat deze wedstrijd een stuk zwaarder zou worden dan de wedstrijd tegen de Bolton Wanderers. Liverpool speelt prachtig voetbal, maar toch is de eerste echte kans voor ’t Gooi. Een vrije trap net buiten de zestien, genomen door Julia Hofman. De bal belandt bij Sabrina Pufflijk en via de knie gaat de bal richting de hoek net buiten het bereik van de keepster! 0-1 voor SC ’t Gooi! Deze voorsprong weet ’t Gooi lang vast te houden, maar 10 minuten voor rust valt toch de 1-1. Liverpool zet een mooie aanval op via de linkerkant, de bal word terug gelegd op de zestienmeterlijn en vervolgens op prachtige wijze in de verre hoek geschoten.

20170107_boltonwanderes_sctgooi

 

In de 2e helft krijgt Liverpool een hoop kansen, maar trefzeker zijn ze niet. Halverwege de tweede helft krijgt ’t Gooi een corner die word genomen door Julia Hofman. De bal belandt op het hoofd van Sabrina Pufflijk, die de bal richting de kruising kopt. Maar helaas is het geluk niet aan haar zijde, de bal beland vol op de lat. De keepster van Liverpool werkt vervolgens de bal half weg en zodoende beland de bal bij een speelster van Liverpool.

Emma van der Laan reageert attent en zet deze speelster onder druk, waardoor zij vervolgens de bal niet goed raakt en hem zo in eigen goal schiet. 1-2 voor ’t Gooi! Hierna volgt het slopende laatste deel van de wedstrijd. Liverpool speelt voor een groot deel op de helft van ’t Gooi en het lijkt een kwestie van tijd voordat de 2-2 valt. Maar de minuten sijpelen langzaam weg… ’t Gooi verdedigt met vrouw en macht en zet alles op alles om een tegen treffer te voorkomen. Slechts enkele minuten voor het eindsignaal krijgt Liverpool nog een vrije trap. Deze wordt prachtig ingeschoten en gaat richting de verre hoek. Keepster Lisette Houthuijzen kan er niet meer bij, maar gelukkig belandt de bal op de paal!

Na de laatste spannende minuten klinkt het eindsignaal. En brak het feest los!! Het was nog lang onrustig in Liverpool!!

Het bericht Twee overwinningen in Engeland voor SC ’t Gooi verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *