Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Be Quick Dokkum MO15 wint OFK

dokkum-blij

Nadat eerder in de week het bij elkaar gezochte team van VIOD mo15 in de halve finalepoule was verslagen, reisden de meiden van Be Quick MO15 met heel veel zelfvertrouwen afgelopen zaterdag naar de finaledag van OFK in Franeker. Doordat er code oranje was afgegeven vanwege gladheid had de eerste tegenstander, SJO HH’97 uit Hollandscheveld zich afgemeld.  De twee overgebleven tegenstanders waren Wolvega en AVC. De wedstrijd tegen Wolvega ging gelijk op. Het was wennen voor de Be Quick speelsters in de grote Franeker sporthal.

De spanning was merkbaar aanwezig. Het klimaat was anders. De tegenstander speelde goed en er waren kansen over en weer. Het was te danken aan, de tot keepster omgevormde voorstopper van Be Quick, Femke Hofstra dat Wolvega niet tot scoren kwam. Aan de andere kant was het Regina Visser die tot drie keer toe stuitte op de eveneens zeer goede keepster van Wolvega.  De winst ging uiteindelijk met 1-0 naar Be Quick doordat Regina Visser een paar minuten voor tijd, een geweldige pass van Eva Teitsma wel in het net wist te punteren.

In de laatste wedstrijd was Be Quick volledig los van alle opstartproblemen. Vanaf de eerste minuut kreeg het massaal uit Dokkum meegekomen publiek prachtige aanvallen te zien, maar ook met geweldige verdedigende acties werd AVC de hoop op elk goed resultaat direct ontnomen. Met name de ijzersterke Quinty Sinia en laatste man Fenna de Jong vochten menig duel uit met de grote en fysiek zeer sterke dames van AVC MO15. In de tweede minuut was het al raak. Yente Schaap schoot van dichtbij hard de 1-0 binnen.  In de 8e minuut was het aanvoerdster Mirthe Bouma die knap wegdraaide en en alleen voor de keepster beheerst binnenschoot.  De galavoorstelling ging verder met een voor Silke Procee zo typeren droge schuiver met haar gouden linkerbeen. De 4-0 kwam van de voet van topscoorder Regina Visser, wederom na een prachtige pass van Eva Teitsma. Het slotakkoord was voor Yente Schaap die bekeken de 5-0 eindstand op het scorebord bracht.  Daarmee wint Be Quick het OFK in Franeker.  En mogen de dames zich, na eerder  al het prestigieuze Diamenttoernooi te hebben gewonnen, een jaar lang de beste zaalploeg van Noord Nederland bij de MO15 noemen.

Het bericht Be Quick Dokkum MO15 wint OFK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *