Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De FIFA beste speler en coach awards zijn voor

Tijdens het FIFA-gala van afgelopen maandagavond in Zurich, waar de Best FIFA Football Awards 2016 plaatsvond, waren de vrouwelijke voetbalspeelsters goed vertegenwoordigd. Gedurende deze jaarlijkse uitreiking werd de beste speelster en beste coach bekend gemaakt. Hieronder een overzicht van de uitslag met uiteraard de winnaars.

De Amerikaanse voetbalster Carli Lloyd zorgde toch voor een kleine verassing toen zij uiteindelijk werd bekroond met de titel ‘beste speelster van 2016’. Ondanks het feit dat Lloyd niet de favoriet was, liet ze de Braziliaanse Marta en de Duitse Melanie Behringer alsnog haar hielen zien. Met het Amerikaanse vrouwenelftal was Llyod er afgelopen jaar niet in geslaagd om een prijs te winnen, terwijl Behringer goud won met Duitsland op de Olympische Spelen.

# Namen Team(s) Land Stemmen
1 Carli Lloyd  Houston Dash VS 20.68%
2 Marta  FC Rosengård Brazilië 16.60%
3 Melanie Behringer  Bayern Munich Duitsland 12.34%
4 Dzsenifer Marozsán 1. FFC Frankfurt / Lyon Duitsland 11.68%
5 Sara Däbritz  Bayern Munich Duitsland 8.19%
6 Saki Kumagai  Lyon Japan 6.94%
7 Lotta Schelin  Lyon Zweden 6.58%
8 Christine Sinclair  Portland Thorns Canada 5.99%
9 Amandine Henry  Portland Thorns Frankrijk 5.96%
10 Camille Abily  Lyon Frankrijk 5.04%

Congratulations @CarliLloyd. You are #TheBest. 💪🇺🇸 pic.twitter.com/vlaGGVGTbl

De voormalig bondscoach van Melanie Behringer en de Duitse vrouwen, Silvia Neid, viel wel in de prijzen. Zij werd verkozen tot FIFA Best Coach onder de vrouwen. Neid, die de prijs al twee keer eerder won, besloot te stoppen als bondscoach na het behalen van het eerder benoemde Olympisch succes met Duitsland.

# Namen Teams/Landen Stemmen
1  Silvia Neid Duitsland 29.99%
2  Jill Ellis VS 16.68%
3  Pia Sundhage Zweden 16.47%
4  John Herdman Canada 7.85%
5  Gérard Prêcheur Lyon 7.26%
6  Vadão Brazilië 6.00%
7  Martina Voss-Tecklenburg Zwitserland 4.07%
8  Vera Pauw Zuid-Afrika 3.99%
9  Thomas Wörle Bayern Munich 3.96%
10  Philippe Bergeroo Frankrijk 3.73%

Ten slotte valt er ook nog te vermelden dat Daniuska Rodriguez (Venezuela) op de 3e plaats is geëindigd bij de FIFA Puskás Award. Ze kreeg 10.01% van de stemmen, maar dit was uiteindelijk niet genoeg. Desondanks was het een positief signaal om haar doelpunt tussen alle mannelijke inzendingen te zien.

Het bericht De FIFA beste speler en coach awards zijn voor verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *