Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De Oranje selectie voor La Manga is bekend

vanity-psvDe selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor het trainingskamp in Spanje bestaat uit 25 speelsters. PSV-speelster Vanity Lewerissa is na een lange afwezigheid (knieblessure) weer opgenomen in de selectie van interim bondscoach Sarina Wiegman.

Oranje, dat van 16 tot en met 25 januari verblijft in La Manga, speelt tijdens de trainingsstage twee wedstrijden. Op vrijdag 20 januari wordt in het Pinatar Stadion een oefeninterland gespeeld tegen Roemenië en vier dagen later staat in hetzelfde stadion de wedstrijd Nederland-Rusland op het programma. Aanvangstijd van beide wedstrijden is 15.00 uur.

Roemenië was tweemaal eerder tegenstander van Oranje. Beide EK-kwalificatiewedstrijden vonden plaats in 1992 en eindigden in een gelijkspel. Rusland en Nederland stonden tijdens vijf eerdere ontmoetingen tegenover elkaar. Dit resulteerde in drie overwinningen voor de Oranjevrouwen, een gelijkspel en eenmaal winst voor de Russische internationals. Rusland heeft zich ook weten te kwalificeren voor de WEURO 2017 en is ingedeeld in poule B samen met Duitsland, Zweden en Italië.

Met het trainingskamp in Spanje hervatten de OranjeLeeuwinnen de voorbereiding voor de WEURO 2017, dat komende zomer in Nederland zal gaan plaatsvinden. Het EK begint in Utrecht op 16 juli en zal eindigen met de finale in Enschede op 6 augustus. De speelsteden zijn Breda, Enschede, Deventer, Doetinchem, Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Nederland is ingedeeld in poule A samen met België, Denemarken en Noorwegen.

Lineth Beerensteyn FC Twente
Mandy van den Berg Reading FC
Angela Christ PSV
Anouk Dekker Montpellier HSC
Merel van Dongen Ajax
Daniëlle van de Donk Arsenal
Kika van Es Achilles ’29
Sisca Folkertsma PSV
Loes Geurts Paris Saint Germain
Stefanie van der Gragt FC Bayern München
Jackie Groenen 1. FFC Frankfurt
Renate Jansen FC Twente
Dominique Janssen Arsenal
Jeslynn Kuipers PSV
Vanity Lewerissa PSV
Desiree van Lunteren Ajax
Lieke Martens FC Rosengård
Tessel Middag Manchester City FC
Vivianne Miedema FC Bayern München
Jill Roord FC Twente
Shanice van de Sanden Liverpool FC
Sherida Spitse FC Twente
Sari van Veenendaal Arsenal
Siri Worm FC Twente
Kelly Zeeman Ajax

Het bericht De Oranje selectie voor La Manga is bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *