Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbereiding op WK 2019 kent een bijzondere kwalificatiecyclus

Het EK in Nederland (WEURO2017) moet nog gespeeld worden, maar op 19 januari zal de aandacht voor even uitgaan naar het WK van 2019, dat door Frankrijk georganiseerd zal gaan worden. Volgende week donderdag zal namelijk de loting voor de eerste kwalificatiecyclus plaatsvinden.

Naast Frankrijk waren Engeland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika ook gegadigden. Hoe kunnen landen zich echter kwalificeren voor het WK, naast uiteraard het winnen van zoveel mogelijk wedstrijden? Dat leggen we je graag uit.

Op 19 januari zullen 16 landen, die nog niet zo hoog op de UEFA-coefficient ranking staan, te horen krijgen in welke poule ze terecht zullen komen voor een mini-toernooi. De desbetreffende landen zijn Turkije, Israël, Griekenland, Kazachstan, Estland, Albanië, Faeröer, Moldavië, Malta, Montenegro, Georgië, Litouwen, Letland, Luxemburg, Andorra en Kosovo. Het mini-toernooi tussen deze landen zal plaatsvinden op 6, 8 en 11 april. De winnaars van de vier poules en de beste “runner-up” sluiten zich vervolgens aan bij de loting voor de WK-kwalificatie.

Tussen 11 september 2017 en 4 september 2018 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Mocht een land er niet in slagen om zich direct te kwalificeren, dan is er de mogelijkheid om via de play-offs alsnog op het WK te komen. Op 1 en 9 oktober 2018 (thuis- en uitduel) strijden die landen voor een plaats in de finale van de play-offs. Op 5 en 13 november 2018 spelen de winnaars een finale tegen elkaar (thuis- en uitduel) om zo via deze weg eind 2018 in de koker met 23 andere landen te zitten voor de grote loting in aanloop naar het WK in 2019.

Al met al zullen er 8 Europese landen meedoen, 3 uit Afrika, 5 uit Azië, 1 uit de Oceanie groep, 3 uit de Zuid-Amerika zone en 4 uit de Noord/Centraal Amerikaanse zone. De 24 landen worden verdeeld over 6 poules en spelen in de volgende steden: Lyon, Auxerre, Grenoble, Le Havre, Montpellier, Nancy, Nice, Paris, Reims, Rennes, Valenciennes en Nantes. De voorlopige uitzendrechten liggen in handen van CTS, TSN en RDS (Canada), Fox en Telemundo (VS) en TF1 (Frankrijk).

Hierbij nog een overzicht van de landen die de vorige WK edities wisten te winnen: 1991 (VS), 1995 (Noorwegen), 1999, (VS), 2003 (Duitsland), 2007 (Duitsland), 2011 (Japan) en 2015 (VS).

 

Het bericht Voorbereiding op WK 2019 kent een bijzondere kwalificatiecyclus verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *