Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zoï van de Ven en FC Twente per direct uit elkaar

zoi

Het huwelijk tussen Zoï van de Ven en FC Twente Vrouwen is tot een vroegtijdig einde gekomen. De 17-jarige middenveldster zal niet meer bij de Tukkers te bewonderen zijn, omdat ze heeft besloten om terug te keren naar haar familie in Rotterdam.

FC Twente haalde Van de Ven in 2014 naar Enschede toe. Dit betekende dat het talent in het seizoen 2014/2015 aansloot bij Jong FC Twente Vrouwen in de Topklasse, waar ze werd verkozen tot ‘speelster van het jaar’.

Door financiële problemen bij de club werd echter de stekker uit de opleiding gehaald, waardoor deze tak verdween. Mede hierdoor kreeg Van de Ven wel de kans om haar de debuut te maken voor de hoofdmacht. Dat deed ze dan ook vorig seizoen.

Tijdens het kwalificatietoernooi van de UWCL tegen het Hongaarse Ferencvaros verving Van de Ven in de rust de zieke Marthe Munsterman. Dit seizoen moest ze het desalniettemin doen met weinig speelminuten, 54 om precies te zijn.

Voorheen speelde Van de Ven tussen de jongens bij VV Spijkenisse. Tevens wist ze ook haar debuut te maken voor Oranje 017 tegen Bulgarij O17 (6-0 winst) tijdens een kwalificatieronde voor het EK van 2016 in Wit-Rusland.

Het bericht Zoï van de Ven en FC Twente per direct uit elkaar verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.